Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 19. 4. 2023.

| Društvo

Akcija čišćenja niškog Keja na Dan planete Zemlje

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Kej, setnja, foto Vanja Keser (5)
Akcija čišćenja; foto: Vanja Keser

Sa željom da grad Niš i okruženje učine čistijim i prijatnijim za svakodnevicu, ali i da podignu svest Nišlija o očuvanju životne sredine, Lokalna fondacija Niš i IT kompanija “Diligent software”, u subotu, 22. aprila, na Dan planete Zemlje, organizuju akciju sakupljanja otpada. Početak događaja je u 10 sati, a čišćenje će biti organizovano na lokaciji pored Keja od DIS-a do Vrežinskog mosta.

Očuvanje planete zemlje i zaštita životne sredine su razlog za ovu inicijativu koju pokreću zaposleni Diligent-a kako bi svojim primerom podstakli zajednicu na društveno odgovorno ponašanje.

U akciji će učestvovati zaposleni kompanije i predstavnici LFN. Subotnje prepodne će biti posvećeno prikupljanju otpada pored reke, druženju, a potom i odlaganju smeća u prostor za reciklažu.

Ideja je da se što više zainteresovanih kolega pridruži akciji kako bismo odgovornim ponašanjem pokazali spremnost da pozitivno utičemo, kako na okolinu tako i na zajednicu. Kao deo industrije koja se sve više razvija i sve popularnija je među mlađim naraštajima, naša je odgovornost da menjamo sve(s)t i podstičemo pozitivne i značajne promene - navodi marketing menadžer u Diligent-u Emilija Stojilković.

Kako navode, ovakve inicijative su od velikog značaja za grad Niš i zaštitu životne sredine. Sakupljanje smeća i ambalaža doprinosi očuvanju reka i prirode, rdok ecikliranje smanjuje zagađenost, a učešće u akcijama doprinosi širenju svesti društva, dodaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    20:57 // 19. 4. 2023.

    Кажњавање принудним "друштвено-корисним"радом је најбољи начин"буђења еколошке свести",за оне који"другачији језик"не разумеју!Нема друге!

  • Гага

    15:36 // 19. 4. 2023.

    Сваки дан је дан планете Земље!Не смемо да је уништавамо!А да чисте они који прљају...похватати,па на принудни,друштвено-
    користан рад!И слике наТВ-у

    • NKVD

      16:24 // 19. 4. 2023.

      Odmah se primeti da su tvoje metode rešavanja problema napredne, kao da si iz doba Golog otoka! Možemo li malo poraditi na buđenju svesti, edukaciji..

  • Mile

    14:25 // 19. 4. 2023.

    Svaki dan čistim i dosta je više. Potpuna nebriga o svom naselju. gradu, državi dece i odraslih. Dovoljno je posle odmora proći oko škola. Treba uvesti svaki dan na TV, Radiju, Školi makr 5 minuta obaveznog časa o ekologiji. I pretvoriti makar pola administracije JKP Medijana od 1000 ljudi u čistače kojih ima manje od 100. I da se onda grad po zonama čisti svaki dan.

    • Гага

      22:14 // 19. 4. 2023.

      Има улица и квартова где комуналци уопште не залазе...нпр.код старачког дома....ђубре и опало лишће од прошле године!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: