Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 6. 9. 2022.

| Društvo

Akcija pomoći u školovanju dece iz Vranja koja su zbog kovida ostala bez roditelja

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Vranje
Poziv porodicama otvoren do 26. septembra; foto: M. D.

Do 26. septembra pred Vranjancima je još jedna humanitarna akcija za pomoć deci koja su tokom pandemije ostala bez jednog ili oba roditelja, a ideja je da se prikupljeni novac iskoristi kako bi im se olakšalo obrazovanje i omogućilo uspešno školovanje. Javni poziv za prikupljanje novca pokrenula je Fondacija “Slađana i Dragomir Mitić”, koju su osnovali Tijana i Bojan Mitić u znak sećanja na svoje roditelje koji su prošle godine preminuli od kovida.

Roditelji Tijane i Bojana Mitića, po kojima je fondacija dobila ime, i sami su pomagali mladima u obrazovanju, a njihova deca na ovaj način žele da neguju sećanje na roditelje.

Javni poziv i akcija simbolično padaju u vreme godišnjeg pomena kao znak sećanje na naše preminule roditelje, ali i na početku školske godine, dajući novu nadu za boljim danima - kaže Tijana Mitić.

Porodice kojima je potrebna finansijska pomoć u školovanju dece uzrasta od 6 do 19 godina, mogu se prijaviti do 26. septembra, a prikupljeni novac će se iskoristiti za kupovinu užine, mesečnih karti za autobus, dodatne časove vanškolskih aktivnosti, školskih uniformi za stručne škole, knjiga, za škole u prirodi, radionice, škole jezika, škole sporta i vannastavne aktivnosti usmerene na opšti razvoj ili razvoj specifičnog talenta.

Sve detalje oko prijave i preuzimanja prijavnog formulara zainteresovani mogu dobiti na adresu Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost - Lovćenska 3, 17501 Vranje ili brojeve telefona 0606669721 i 0603502501.

Maksimalni iznos za koji može da se aplcira i prioritetne potrebe odrediće komisija u razgovoru sa onima koji se budu prijavili za pomoć.

Organizatori navode da će novac iz Srbije i inostranstva biti prikupljen preko "gofundme" pratforme.

Podsetimo, prošle godine je u humanitarnoj akciji Ženskog solidarnog fronta i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, za decu koja su tokom pandemije ostala bez roditelja prikupljeno više od 500.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: