Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:51, 20. 4. 2022.

| Društvo

Akcija prikupljanja staklene ambalaže za lečenje trogodišnje Prokupčanke

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
akcija
Akcija prikupljanja staklene ambalaže za lečenje trogodišnjakinje; Foto; N. Đ.

Učenici prokupačkih osnovnih i srednjih škola uključili su se u humanitarnu akciju prikupljanja staklene ambalaže koju organizuje Odsek za poljoprivredno-prehrambene studije u Prokuplju u saradnji sa Srpskom fabrikom za reciklažu, a sav novac prikupljen na taj način biće uplaćen za lečenje trogodišnje Lenke Ljubisavljević.

Iz Odseka za poljoprivredno-prehrambene studije kažu da se akcija pokreće povodom obeležavanja Dana planete Zemlje 22.aprila i da će trajati mesec dana, a osim što je cilj podizanje svesti o značaju reciklaže za očuvanje životne sredine, odlučeno je da ima i humanitarni karakter. kontejneri Kontejneri postavljeni u svim pkolama u Prokuplju; Foto: N. Đ.

Okupili smo sve prokupačke osnovne i srednje škole u realizaciji ove akcije. Kada smo sazanali da je našoj maloj sugrađaniki potreban novac za lečenje, odlučili smo da na ovaj način damo doprinos u prikupljanju sredstava za tu namenu. U svim osnovnim i srednjim školama postavili smo kontejnere za reciklažu stakla, a sav novac prikupljen od prodaje staklenog otpada usmerićemo za lečenje male Lenke – kažu organizatori akcije.

Pored dece i omladine, akciju mogu podržati i svi građani koji na takav način žele da daju doprinos u prikupljanju sredstava za Lenkino lečenje, a oni koji žele mogu da pomognu i preko Fondacije "Budi human" i da pošalju SMS poruku 1236 na 3030.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: