Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 8. 11. 2013.

| Društvo

Akcija uklanjanja havarisanih vozila u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
havarisana-vozila.jpg
Havarisana vozila ne smeju da stoje na javnim površinama

Komunalna policija krenula je sa obaveštavanjem vlasnika havarisanih vozila na javnim površinama da uklone svoje četvorotočkaše. Ukoliko to ne učine, ukloniće ih gradske službe.

2.547 vozila sa niških parkinga trebalo bi da bude uklonjeno u narednim danima, jer su u Komunalnoj policiji zavedena kao havarisana.  

- Sva ta vozila ometaju rad javno komunalnih preduzeća i pešačku komunikaciju. Ima tu i automobila i kamiona, ali i građevinskih mašina. Apelujemo na vlasnike da uklone havarisana vozila - kaže Igor Džonić iz Komunalne policije.

poruka Prvo obaveštenje, a onda i uklanjanjeU prvoj fazi, koja će trajati narednih desetak dana, vlasnici će, obaveštenjima koja će se nalaziti na vozilima, biti informisani i zamoljeni da uklone svoje automobile.

Nakon toga, sva vozila koja i dalje budu na javnim površinama, ukloniće gradske službe.

Uklanjaju se, pre svega, havarisani automobili koji dugo stoje na parkinzima. Međutim, nadležni poručuju da moraju biti uklonjena i nova vozila koja nisu registrovana, stoje na javnim površinama, a uglavnom su na prodaju.

Takav je slučaj na Bulevaru Nemanjića, pored ograde Niš-ekspresa, ali i u Duvaništu nedaleko od Merkatora.

havarisana Havarisana vozila ponekad ometaju i rad komunalnih službi- To se sve sprovodi sa Odlukom o komunalnom redu koju je Skupština Grada usvojila 25. avgusta. Posle iseljenja buvljaka iz Jadranske ovo je druga velika akcija u koju su uključene sve inspekcije, Parking servis, JKP “Medijana”, Uprava za inspekcijske poslove i Uprava za komunalne delatnosti - kaže zamenik predsednika Skupštine Nenad Stanković.

Stanković je pojasnio da će vozila uklanjati najverovatnije kamioni Parking servisa i ona će biti odvožena na veliki parking “Medijane” u Ulici Ivana Milutinovića. Vlasnici će, ukoliko žele natrag svoja vozila, morati da plate troškove Parking servisa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • stojan petrovic

    19:14 // 13. 11. 2013.

    Napokon neke konkretne akcije vlasti od bahatih i neodgovornih sugradjana.Samo da ne ostane prazna prica i slikanje za medije

  • Slobodan Zivkovic

    07:16 // 12. 11. 2013.

    Dajte neki broj bice mnogo prijava. Treba sve ocistiti o trosku nesavesnih vlasnika. Preko puta OS Kole Rasic stoji vec nekoliko godina vozilo.

  • zorica kostic

    14:38 // 10. 11. 2013.

    Napokon uklanjaju napustena vozila, a sta je sa bastama koje se sire bez dozvola. Neke se zatvaraju opet bez dozvola pa se tako prosiravaju sami lokali, sta je sa takvim nepostovanjem u Obrenovicevoj

    • hmm

      10:58 // 11. 11. 2013.

      ali i u parku S.Save...preko noci lokali se sire,staza i travnjaka sve manje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: