Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:08, 24. 9. 2019.

| Društvo

Ako bude hladno, biće grejanja u Nišu od 1. oktobra

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Toplana zgrade
Grejna sezona počinje 15. oktobra, ali ukoliko bude hladno - radijatori biće topli i pre; Foto: JV/V. Milić

Iako je prvi dan jeseni doneo i nešto višu temperaturu u odnosu na poslednjih nekoliko dana leta, mnoge kuće i stanovi su se već ohladili. Dok oni koji lože uveliko pripremaju drva za ogrev, iz Gradske toplane podsećaju da će od 1. oktobra početi tople probe. Ukoliko temperature budu mnogo niske, možda i počnu grejnu sezonu ranije.

Zebnje građana koji imaju daljinsko grejanje - da će se smrzavati ako jesenje vreme bude hladnije u odnosu na temperature na koje su navikli, informacijama od prvog čoveka Toplane Predraga Milačića, bi trebalo da budu izbrisane.

Ukoliko bude niskih temperatura između 1. 10. i 14. 10, spremni smo i da produžimo tople probe ili u potpunosti pređemo u režim grejanja - rekao je Milačić.

Direktor gradskog preduzeća koje greje građane u Nišu, dodaje i da su obavili većinu priprema za zimsku sezonu, a ono što nisu, najavljuje, biće gotovo do kraja meseca.

Zadovoljni smo stepenom pripremljenosti sa kojom ulazimo u novu grejnu sezonu, a potvrdu ili opovrgavanje toga ćemo videti na početku sezone - dodaje Milačić.

Podsetimo, u maju su se građani žalili na hladne stanove, ali je tada direktor Toplane rekao da nema mogućnosti da se ugreju radijatori posle 3. maja, jer gradskom odlukom nije tako propisano, kao i zbog toga što su već ušli u remont.

Grejna sezona po gradskoj odluci, inače traje od 15. oktobra do 15. aprila, sa mogućim produžecima, ali ne u nedogled, bez obzira na spoljnu temperaturu.


Do kraja nedelje predlažu cenu grejanja za ovu zimu

Nova zima mogla bi da donese i novu cenu grejanja za one koji su povezani na Toplanu, a kako je rekao direktor Milačić, do kraja nedelje će njihov predlog koliko građani treba da plaćaju kilovate energije i sve ostalo što ulazi u cenu grejanja, proslediti Gradskom veću.

Očekujem da do kraja sledeće nedelje kalkulaciju nultih cena prosledimo osnivaču na potvrđivanje - dodaje Milačić.

Podsetimo, prošle godine je grejna sezona startovala sa cenama od 5,40 dinara po kilovatsatu isporučene energije i 21,18 dinara po kvadratu za fiksni deo računa. Tokom sezone je bilo nekoliko izmena u ceni varijabilnog dela, zbog promena u ceni energenata, pa su građani kilovatsat plaćali i do 6,04 dinara. Ove izmene pratilo je kašnjenje usvajanja od strane Gradskog veća, što je zakonska procedura.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • пљачкање

    08:41 // 25. 9. 2019.

    Дођу маја да поправе,исеку цеви и тако их оставе на сред зграде,а после испоставе рачун како су покрадене,а рекли да ће истог дана све урадити.Још нису дошли да заврше посао,траже паре за рад и материјал.

  • Ouzo

    22:33 // 24. 9. 2019.

    Kao i uvek,svake godine,pocinju u ovo vreme vesti o toplani i smaranje,kukanje,prozivanje,lupetanje proizvoljnosti i pretnja,od strane toplane,za novu cenu!
    S obzirom da smo energetski nepismeni,ne interesuje nas sta toplana radi izmedju dve sezone,kako se priprema.
    Niko ne pise o nama,2/3 stanovnistva,koji se grejemo na drugi nacin,ko da smo gradjani drugog reda!

    • stanar

      05:07 // 25. 9. 2019.

      Recicu Vam da ne radi nista.U V.Misica 95 su isekli cevi 25.05.jer su poispadali nosaci iz zida i pocele da padaju.Rekli da ce istog dana to zavrsiti i 20m cevi ostavili u hodniku.Cevi nestale,a oni tvrde da su stanari bili duzni da ih cuvaju.Do danas nisu popravili,traze pare za materijal i rad.Niko ne zna da li su cevi odneli oni ili su ostale,jer ih nikome nisu predali iz zgrade.

  • Gospodin Pravdić

    12:52 // 24. 9. 2019.

    Ma ja se ništa ne brinem za toplanče pa mi imamo gradskog menagera za energetiku direktno od švedsku švedskog putnika broj jedan u upravu po tem pitanju tako da se uopšte ne sekiram za grejanje i ostalo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: