Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:23, 18. 2. 2023.

| Društvo

Ako je bilo propusta poverenica pozvala Mešihat Islamske zajednice da podnesu pritužbu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Aerodrom Konstantin Veliki Nis, foto JV Milan Zirojevic
Poverenica pozvala Mešihat islamske zajednice da prijave ako je bilo nepravilnosti; foto: JV / Milan Zirojević

Nakon saopštenja Mešihata islamske zajednice u Srbiji u kome pozivaju na bojkot nezadovoljni tretmanom muslimanki tokom bezbednosnih procedura i „neprofesionalnom i diskriminatornom ponašanju” službi sigurnosnih protokola na aerodromima „Konstantin Veliki” u Nišu i „Morava” u Kraljevu prema ženama sa hidžabom, reagovala je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i pozvala ih da se obrate instituciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i podnesu pritužbu ukoliko smatraju da je došlo do diskriminacije.

Južne vesti su pre dva dana pisale o nezadovoljstvu u Mešihatu, gde kako navode, već duže vreme pristižu žalbe muslimanki, odevenih u skladu sa islamskim propisima i njihovih članova porodica, zbog neprijatnosti koje su preživeli na aerdromima “Konstantin Veliki” u Nišu i “Morava” u Kraljevu.

Srbija je država svih njenih građana i građanki bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost u kojoj svi imaju pravo na jednak tretman i pravnu zaštitu. Stoga pozivam da nam se kao nadležnoj instituciji za zaštitu ravnopravnosti obrate svi oni, u ovom slučaju Mešihat Islamske zajednice, koji smatraju da je došlo do povrede njihovih prava kako bismo u zakonom regulisanom postupku utvrdili eventuelne povrede zakona - rekla je Brankica Janković.

Iz “Aerodroma Srbije”, sa druge strane, objašnjavaju da osuđuju svaki vid diskriminacije i sprovode sve mere da do toga ne dođe i navode da su operateri obezbeđenja u obavezi da poštuju sve bezbednosne protokole kako bi se omogućilo sigurno putovanje svih korisnika usluga aerodroma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    18:04 // 19. 2. 2023.

    Zamajavanje traje...

  • Mrk

    07:41 // 19. 2. 2023.

    Ijaaaooo

  • hm

    22:17 // 18. 2. 2023.

    Kad USA treba da se pljune kao globalni hegemon onda se podrzavaju nasa "braca" u Siriji, Iraku ili Avganistanu.... Ali kad ta ista "braca i sestre" dodju kod nas onda se menja prica.... oni se napadaju i porucuje im se da ne moraju da idu avionom ako im se ne svidja. Licemerje na svakom koraku.

    • Soniq

      23:55 // 18. 2. 2023.

      Ne znam cemu zbrka? Pa ja ne mogu ni sa jaknom ili prslukom da prodjem, moram da ostanem u majici, duksu ili kosulji. Njih ne zanima zasto ste obuceni kako ste obuceni, moraju da ustanove da ne nosite nista opasno i tacka, dolazili vi u hidzabu ili klovnovskom kostimu. Ne bih se osecao sigurno da bilo kome veruju "na rec" da ce sve biti ok. U Beogradu mozda ne pretrisu u toj meri ako imaju skener.

    • Dule Kadirov

      20:39 // 19. 2. 2023.

      Pa mi smo neutralni, moramo podjednako da pljujemo na sve

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: