Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 20. 7. 2019.

| Društvo

Aktivisti čiste korito Nišave ovog vikenda

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
prljava nišava
Pomoć Nišavi; Foto: Vanja Keser

Da bi Nišava bila čistija, aktivisti će vaditi đubre iz reke u centru Niša u nedelju 21. Jula od 9 do 12 sati. Akcija kreće od mosta u ulici Kralja Stefana Prvovenčanog kod auto-pijace, a završava se kod grčkog konzulata.

Iz organizacije Eko gerila navode da je Nišava veoma zagađena i prepuna raznog đubreta, te da se ono povećava iz dana u dan, a naročito vikendom.

Izlazak Sunca vikendom na keju u centru grada otkriva tragove burne noći u vidu ogromne količine smeća. Okupimo se ove nedelje da očistimo koliko se može očistiti i pokažimo da nam je stalo do čistog grada i naše reke - navode organizatori.

Oni koji dođu da pomognu Nišavi da bude čistija, biće podeljeni u 2 ekipe: one koji će vaditi đubre iz reke i one koje će prihvatati na obali ono što bude izvađeno i "pakovati" u džakove.

Dodaju i da će JKP Mediana obezbediti 3 para čizama, a pozivaju građane, ukoliko ih imaju, da ponesu svoje čizme za ribolov.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sladjana

    08:19 // 22. 7. 2019.

    Синоћ сам прелазила преко моста и код грчког конзулата и код тврђаве и колико сам видела, корито Нишаве је и даље у ужасном стању. Ништа није ни пипнуто. Да ли је то акција одложена?

  • Branislav

    06:46 // 21. 7. 2019.

    Pozdravljam akciju i sve koji učestvuju.
    Nikada se ovako nije uništavala Nišava, počev od svakodnevnog nemarnog bacanja ambalaže i raznoraznog odpada do dugogodišnjeg nerešavanja kolektora za preradu kompletne kanalizacije grada...
    Isto je strašan problem odpadnih voda kako starih, tako i novih tkz.fabrika-manufakturnih radionica zaštite i sklapanja kablova....
    Neka nas je stid....

  • ???

    06:04 // 21. 7. 2019.

    Da li je neko cuo za BAGER?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: