Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:35, 31. 5. 2021.

| Društvo

Aktivisti i građani sakupili pun kamion smeća u akciji čišćenja Nišave

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
eko gerila čišcenje foto Nataša Mrdaković
Smeće spremno za utovar; foto: Nataša Mrdaković;

U više od 40 džakova stalo je smeće koje su u nedelju prikupljali građani i aktivisti Eko gerile, navode iz te organizacije. U akciji su čistili divlju deponiju i nekoliko manjih smetlišta u blizini keja na levoj obali Nišave u Duvaništu.

Pored smeća, kako dodaju iz Eko gerile, uklonili su i kabasti otpad, a sve prikupljeno je stalo u kamion JKP Mediane, koja je i ovaj put pomogla akciju podelom alata, džakova i utovarom i odvozom smeća. eko gerila čišcenje foto Nataša Mrdaković Zajednička akcija građana i aktivista; foto: Nataša Mrdaković;

Nije bio veliki odziv sugrađana, verovatno zbog promenljivog vremena, ali je sakupljena značajna količina smeća, preko 40 džakova, kao i nešto kabastog otpada, pre svega tepiha, a izdvojili bismo i ostatke uginulih životinja - prenose aktivisti.

Akciju im je, kako ukazuju, na ovom mestu otežalo to što se smeće nagomilavalo u duže vreme, kao i visoka trava u kojoj je ono bilo, a na ruku im nije išlo ni vreme. Malo pre kraja akcije rasterala ih je kiša.

U isto vreme sa ovom, kako navode, širom Srbije bilo je 43 akcija u kojima je učestvovao veći broj lokalnih ekoloških organizacija i neformalnih grupa.

Na ovaj način dajemo doprinos čistijoj i zdravojoj životnoj sredini, a takođe želimo da ukažemo i na problem divljih deponija i nelegalnog odlaganja otpada - ističu iz Eko gerile.

Čišćenje leve obale Nišave u nedelju deo je kampanje "Zavrni rukave 4", koju organizuje Eko straža iz Beograda.

eko gerila čišcenje foto Marko Dimitrijević Kiša prekinula akciju pre kraja; foto: Marko Dimitrijević;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gari

    11:44 // 1. 6. 2021.

    Koliko je nas videlo "sugradjane" da bacaju smeće po ulici, parkovima, bus stanicama, bacanje opušaka i djubreta kroz otvoren prozor(što iz stanova, što iz auta) i...?????
    Jedino rešenje je prinudno civilizovanje- BATINE, jer marva razume samo taj rečnik!!!!!!!!!!!!!
    Džabe ste ljudi čistili, ova stoka će i dalje da baca, prlja, uništava... Pogledajte na šta liči tvrdjavski kej u 6 ujutro.

  • Dosta je

    07:38 // 1. 6. 2021.

    Ima nade.

  • bivša

    22:52 // 31. 5. 2021.

    Svaka čast ljudi.Samo se pitam dokle?Dokle će neko da baca đubre i da ga baš briga ko će ga skupiti.Oprosti mi bože da li su to ljudi.?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: