Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:20, 2. 6. 2022.

| Društvo

Aktivisti iz Leskovca: Rok za sugestije na plan razvoja prekratak, fingira se naše učešće, povlačimo se

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Leskovac natpis
Kapitalni projekti daleko od realizacije, a vlast daleko od volje i vremena; foto: FB Grad Leskovac

Nedostatak jasnih pravila, plana, metodologije rada radnih grupa, nepotpuni izveštaji o realizaciji aktivnosti iz prethodnog važećeg Plana razvoja grada, ali i nepoštovanje Zakona o planskom sistemu samo su neki od problema koji su se javili na početku procesa izrade Plana razvoja grada Leskovca 2021 - 2027, pa su iz Udruženja Tim 42 odlučili da se povuku, iako smatraju da se radi o vrlo značajnom projektu za razvoj tog grada.

Kapitalni projekti u Leskovcu sporo se realizuju, a sem stadiona (koji većim delom finansira država) i postrojenja za pričišćavanje otpadnih voda, ostali kapitalni projekti koji su bili planirani za prošlu i ovu godinu daleko su od realizacije, što su na poslednjem skupštinskom zasedanju potvrdili i iz lokalne vlasti.

Tim 42 Iz Udruženja kažu da lokalna vlast nema volje i vremena rešavanje probleme u planiranju; foto: TIm 42Prošle godine krenula je izrada Plana razvoja za period od 6 godina, ali posle nepunih godinu dana Udruženje Tim 42 rešilo je da se povuče iz važnog projekta, jer, kažu, za rešavanje određenih problema u planiranju lokalna vlast nema volje, a ni vremena, s obzirom na to da su dobili priliku da za samo 48 sati daju sugestije i primedbe na dokument od 195 strana.

Zbog toga se ovim putem obaveštavamo građane i građanke Leskovca i predstavnike lokalne samouprave da Tim 42 neće stajati iza dokumenta u čiju izradu nije uključen i da nismo ušli u proces izrade Plana radi ispunjavanja forme i fingiranja učešća civilnog društva - stoji u saopštenju.

Udruženje Tim 42 već mesecima ukazuje i na problem zagađenog vazduha u Leksovcu, a u februaru su sproveli istraživanje i došli do zaključka da lokalna samouprava finansira i sufinansira veći broj projekata za izvođenje građevinskih radova od projekata za razvoj ekologije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: