Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 15. 4. 2022.

| Društvo

Aktivisti ne odustaju od prvog durlanskog parkića, spremno 21 idejno rešenje

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
durlan park
Čisti se prostor oko zgrada; foto: Zeleni zid

Kako u naselju Durlan još nema ni jednog uređenog parka, stanari i eko-aktivisti nastavljaju inicijativu “Za prvi durlanski parkić” i organizuju akciju čišćenja međublokovskog prostora koja je najavljena za sutra, 16. april, od 11 sati u dvorištu OŠ "Mika Antić". Takođe, u utorak 19. aprila biće otvorena izložba na kojoj će svi zainteresovani građani moći da vide neka od studentskih rešenja za uređenje međublokovskih javnih zelenih površina.

Aktivisti iz inicijative “Zeleni zid” prošle godine su predali prikupljene potpise da Durlan dobije svoj prvi park, a tome su prethodile i brojne akcije čišćenja blokovskog prostora oko zgrada prekoputa osnovne škole “Mika Antić” sa kojima nastavljaju i sutra.

Kako bi zelene površine u ovom delu Knjaževačke ulice dobile konačno novi izgled organizovali su i izložbu 21 idejnog rešenja, na kojima je radilo preko 70 studenata Građevinsko-arhitektonskog fakulteteta.

Izložba će biti otvorena u utorak, od 13 sati u holu Opštine Pantelej u Gutenbergovoj ulici 4a, kada će svi zainteresovani građani i stanari parcele 4419/1 u Durlanu, moći da vide studentska rešenja za uređenje međublokovskih javnih zelenih površina. Izložba traje do maja meseca - navode organizatori.

Ideja “Zelenog zida” je, kako navode, da podstaknu mlade stručnjake da razmišljaju o uređenju svoje lokalne zajednice, a posebno zelenih parkovskih površina, koje nedostaju gradu, kao i da razvije međusektorsku saradnju i afirmiše studente i njihov rad.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    11:29 // 15. 4. 2022.

    Zašto da ih uređuju? Da bi kučići imali gde da vrše nuždu. Prošetajte malo po zelenim površinama i snimite. Ne može da se hoda normalno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: