Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 22. 9. 2021.

| Društvo

Aktuelna direktorka, odbornica SNS i direktor sokobanjske PU kandidati za direktora “Pčelice”

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
pčelica
Bira se novi direktor "Pčelice"; foto: "Pčelica"

Kako ističe mandat aktuelnoj direktorki Svetlani Mitić, u niškoj Javno predškolskoj ustanovi "Pčelica" je u toku izbor novog direktora. Pored aktuelne direktorke koja se prijavila na konkurs, u konkurenciji su i direktor predškolske ustanove u Sokobanji Dušan Mijajlović, kao Marina Perić, odbornica SNS u niškoj Skupštini i zaposlena u Centru "Mara". Zaposleni su glasali i najviše njih je poverenje dalo Mitićevoj, a u četvrtak glasa Upravni odbor i daje predlog Ministarstvu koje ima konačnu reč.

Prošlog meseca je, kaže član Upravnog odbora "Pčelice" Saša Matijašević, raspisan konkurs za novog direktora, jer Mitićevoj ističe mandat krajem decembra.

U konkurenciji je troje kandidata:

Aktuelna direktorka Svetlana Mitić, direktor predškolska utanove "Bucko" Sokobanja Dušan Mijajlović i pedagog Marina Perić, zaposlena u Centru za pružanje socijalnih usluga "Mara" - navodi on.

Vaspitno-obrazovno veće te ustanove je već dalo mišljenje u vezi sa kandidatima. Prema rečima Matijaševića, od 876 zaposlenih njih 329 glasalo za aktuelnu direktorku, Mijajlović dobio 299, a Perićeva 111 glasa.

Procedura nalaže da nakon glasanja zaposlenih članovi Upravnog odbora izaberu i predlože jednog kandidata ministru prosvete, a sednica je zakazana za četvrtak od 15 sati.

Biće tajno glasanje. Imamo 9 članova Upravnog odbora - tri predstavnika ustanove, tri roditelja i tri su ispred lokalne samouprave - kaže Matijašević.

Svetlana Mitić Mitićeva opet među kandidatima za direktora "Pčelice"; foto: JVNe precizira po kojim kriterijumima će glasati, ali navodi da će krajnju odluku, da li će predloženi kandidat postati direktor, doneti ministar prosvete.

Podsetimo, Mitićeva je najpre 2017. godine postala v.d. direktorka Pčelice, a nakon što je ministar prosvete dva puta odbio predlog Upravnog odbora da Zoran Jonić nastavi da bude direktor, zbog korupcije i udaranja učenika.

Pokret "Dosta je bilo" je na jednoj sednici niške Skupštine tražio njenu smenu.

Tokom mandata Mitićeve roditelji su se žalili na mnoge propuste, a neki od njih su - miš u hrani, kao i opekotina koje je zadobila devojčica od supe. Pre dve godine su roditelji tvrdili da im u Pčelici prete i zabranjuju javno kritikovanje vrtića, što je Mitićeva demantovala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nataša Branković

    16:34 // 16. 10. 2021.

    Verovatno je neko krišom namerno ubacio miša u hranu dece, da bi direktorki Pčelice napravio problem. Ljudi su kvarni i spremni na sve da unište nekoga. Direktorka je zaista divna i kulturna osoba.

  • Zzzz

    00:35 // 29. 9. 2021.

    Svetlana je stala na put svim neradnicima u Pčelici očigledno.
    Mogu samo da joj zavide.
    Samo napred Svetlana.
    Neradnici stop sa komentarima već prionite svom poslu!!!
    Razbolećete se na kraju od tolike zavisti i mržnje.
    Aj na poso neradnici....
    Srce može da Vam rikne od tolike zavisti.

  • Aleks

    12:41 // 27. 9. 2021.

    Kao roditelj deteta koje ide u ovoj ustanovi veoma sam zadovoljna kako njenim radom tako i uslovima koje pruza ustanova. Nema razloga da se nesto menja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: