Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 30. 10. 2012.

| Društvo

Akva park na rate

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
akva-park1.jpg
Akva park "Fantazi"

Od Direkcije za izgradnju grada se čeka tačna suma koju italijanska firma treba da plati kako bi se krenulo sa radovima na izgradnji Akva parka, poručuje direktor Italnisa Bojan Stanisavljević.

Rok za plaćanje komunalnih taksi za lokaciju Lozni Kalem ističe sutra, a iz Italnisa poručuju da će traženu sumu plaćati u ratama.

- Zahtev je poslat Direkciji da nam obračunaju tačnu sumu i da od sutra krenemo sa plaćanjem. Platićemo u 24 mesečne rate sa depozitom od 20 odsto – rekao je direktor Stanisavljević.

On je naglasio da se njima ne isplati da traženu sumu plaćaju u ratama jer se onda ukupna vrednost uvećava za 35 odsto što je oko 100 hiljada evra, ali da je to potrebno zbog aneksa ugovora koje se očekuju od Grada.

Naime, jedna od stavki aneksa kojim je Grad dopunio ugovor je da se Italnis odriče prava da tuži Grad u slučaju raskida ugovora.

Stanisavljević kaže da su oni na to pristali, ali da traže od grada da im obezbedi sve neophodne dozvole do 31. januara, kako bi sa gradnjom mogli da krenu najkasnije od 1. februara.

Ipak, kako kaže Stanisavljević, Grad je Italnisu izašao u susret sa novim obavezama i uslovima.

- Oni su pristali na naš uslov, ali ako mi nabavimo saglanosti svih javnih preduzeća do 31. decembra. To je za nas neprihvatljivo, jer javna preduzeća nisu u našem vlasništvu. Ne želimo da dođemo u situaciju da zbog odugovlačenja ili neažurnosti nekog preduzeća dođemo do raskida ugovora, a obavezali smo se da nećemo podnositi tužbu – pojasnio je Stanisavljević.

Zbog toga je Italnis danas pored zahteva Direkciji za izgradnju grada uputio pismo gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću i načelniku Uprave za imovinu Ljubiši Janiću u kojima se traži izmena ove tačke, ali i dela u kome piše da je dosadašnje probijanje rokova krivica Italnisa.

Kako kaže Stanisavljević, to nije tačno jer su rokovi probijani zbog nemogućnosti Grada da investitoru dostavi dokumentaciju na vreme.

Gradonačelnik Niša potvrdio je da rok Italnisu ističe sutra, a da će se dalje postupati po ugovoru.

- Italnis se obratio sa jednim zahtevom gde traži da izmenimo neke članove u aneksu ugovora koji smo predložili. Ja sam predlog Gradskog veća dao gradskom pravobraniocu, ona je dala svoje mišljenje, ja sam svoj deo ugovora potpisao. Rok je taj koji postoji, nakon toga grad će preduzeti one mere koje je najavio – rekao je Perišić.

Da li će do potpisivanja ugovora i izgradnje Akva parka doći prema uslovima koji odgovaraju i Gradu i Italnisu biće poznato sutra kada i ističe rok za plaćanje komunalnih taksi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojsa Ozimic

    09:07 // 2. 11. 2012.

    Laž i prevara traju već dobrih 7-8 godina, još od pojave legendarnog Zamparinija koji u životu nije kročio na teritoriju Niša...

    • 17:11 // 2. 11. 2012.

      Bravo za komentar....prevaranti

  • Aca Vasic

    14:09 // 31. 10. 2012.

    Mislim da je ovo kap koja je prelila casu. Nis nema bolju lokaciju od ove za akua park. Bio sam u Sloveniji, Madjarskoj i Slovackoj. Njihove banje su pune turista tokom cele godine, najvise zbog aqua parkova sa termalnim vodama. Moj predlog je da se izbegne tuzba, neka se investitoru vrati svaki dinar koji je ulozio, a da se za uzvrat odrekne tuzbe. Pouzdano znam da ima i drugih zainteresovanih za ovu lokaciju koja je najbolja.

  • Vlado Peric

    10:40 // 31. 10. 2012.

    A mogu li ja da platim u 10 hiljada rata, sa depozitom od 20% i da mi ga da u vidu kredita Agrobanka ili neka druga koja ide u stecaj, da ne moram da ga vratim? To se u "moje selo" kaže: "će gi obrnemo, pa će gi vrnemo". Kakvi su to biznismeni, kada plaćaju u rate? Ili imaš pare i želiš da ulažeš, ili ništa. Bolje i da nemamo akva park, nego da 10 godina izgleda kao Jug Bogdanova ulica ovih dana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: