Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 21. 9. 2021.

| Društvo

Akva-park u Nišu bi trebalo da pomogne i opstanku Sportskog centra “Čair”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
akva-park
Da li će Niš dobiti akva-park?; foto: Wikipedia

Tender za projektanta i izvođača prve faze radova na akva-parku koji bi trebalo da se gradi na Loznom kalemu nadomak Niša je u toku, a gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da bi ova investicija trebalo da pomogne razvoju Niške Banje, ali i opstanku Sportskog centra “Čair” gde su plate trenutno minimalne.

Zainteresovani investitori imaju rok do 26. oktobra da se jave na tender za izgradnju akva-parka, a gradonačelnica kaže da je Nišu neophodna takva investicija.

Ne samo zbog Niša, nego pre svega zbog Niške Banje. Niškoj Banji treba sadržaj koji može da je vrati na staru slavu jedne od najposećenijih banja u Srbiji. Mislimo da Niš zaslužuje tako veliki objekat, a tako ćemo pomoći našem Sportskom centru “Čair” da opstane, jer su oni sa platama na minimalcu - kaže Sotirovski.

Plate u SC “Čair” su već godinama na minimalcu, a ova ustanova je nedavno dobila i novu direktorku.

Akva-park bi trebalo da se prostire na 5,4 hektara, a gradiće se iz budžeta Grada Niša. Prema planu, u naredne 3 godine, trebalo bi da se za njegovu izgradnju izdvoji više od 2 milijarde dinara.

Kada i ako bude završen, ako se neko javi da gradi akva-park, to će biti jedan od velelepnih objekata koje ćemo kao grad imati. Mi smo samo pratili zahteve građana jer prošle godine su oni isticali da je Nišu neophodan akva-park, kongresna dvorana i izmeštanje pruge. Na svim tim projektima radimo - rekla je Sotirivski.

Idejni projekat predviđa i zatvoreni objekat površine preko 2.000 kvadrata u kojem će se nalaziti bazeni, spa centar, hidromasažne kade, masažni blok, kao i restoran. Upravo je ovaj objekat namenjen za korišćenje tokom cele godine, dok će se ostatak kompleksa koristiti samo leti.

Na skoro 2.000 kvadratnih metara biće vodene površine – bazeni sa talasima, toboganima i drugim atrakcijama.

U prvoj fazi izgradnje se previđaju radovi na zatvorenom objektu, pomoćnoj zgradi, bazenu sa talasima, rekreativnom i vitality bazenu, lenjoj reci i mašinskoj sali.

akva park Ovako izgleda idejno rešenje; foto:printscreen

Podsetimo, o izgradnji akva-parka ozbiljnije je počelo da se priča pre 10 godina iako kao ideja postoji skoro poslednje 3 decenije.

2010. godine je zemljište na Loznom kalemu od Grada kupio Italnis da bi na tom prostoru bio izgrađen akva-park. Početkom 2013. godine Italnis je odustao od investiije, a Nišu vraćena ta parcela.

Potom je 2016. memorandum potpisan sa crnogorskom firmom i to nekoliko dana pre lokalnih izbora. Kasnije, kada je Grad raspisao javni poziv niko, pa ni ta firma, nije se javila i pokazala interesovanje da gradi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:48 // 21. 9. 2021.

    Gangrena se ne leci sa Pavlovicevu mast, vec amputacijom !

  • Срба

    19:19 // 21. 9. 2021.

    Па, добро…. Какво гласачко тело и њихов IQ- таква ИСТА обећања и сваке године, поготову пред изборе. А, да ни не дискутујемо на тему локације, неопходности, корупције, злоупотребе положаја свих оних који причају ову бајку….

  • danija

    17:30 // 21. 9. 2021.

    Drage moje nislije, bazen cair je izmedju ostalog zidan od novca nasih roditelja. Odricali su se regresa za godisnji da bi on bio zavrsen. Eto toliko

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: