Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 30. 4. 2024.

| Društvo

Aleksandar Mitić i zvanično od oktobra novi dekan niškog Medicinskog

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Medicinski fakultet
Kaže da će podneti ostavke na funkcije na kojima ne sme da bude kao dekan; ilustracija; foto: Vanja Keser

Sadašnji prodekan za nastavu na Stomatologiji, v. d. direktora niške Klinike za stomatologiju i član Izvršnog odbora Vulinovog Pokreta socijalista, Aleksandar Mitić, izabran je za novog dekana Medicinskog fakulteta u Nišu. Ostavke na funkcijama na kojima, prema Statutu, ne sme da bude kao dekan, kaže, podneće posle prvomajskih praznika.

Kaže da je Savet fakulteta jednoglasno doneo odluku, da je sednici prisustvovalo 19 članova od 21 i da je svih 19 prisutnih glasalo za to da on bude dekan.

aleksandar mitić Mitić je v. d. direktora Dentalne medicine; foto: zvanični sajt Klinike za dentalnu medicinu / printscreenFunkciju će preuzeti od 1. oktobra, kada aktuelnoj dekanki Dobrili Stanković Đorđević ističe mandat. Ona je dekanka od 2015. godine.

Prema Statutu Medicinskog fakulteta u Nišu, dekan ne može da bude neko ko je na funkciji u državnom organu ili u organu lokalne samouprave, niti na dužnosti organa poslovođenja preduzeća ili ustanove.

Dekan ne može da bude ni u organu političke stranke, ali je Mitić član izvršnog odbora Pokreta socijalista, čiji je predsednik Aleksandar Vulin. Bio je i potpredsednik Gradskog odbora te stranke u Nišu.

Kaže da će posle prvomajskih praznika podneti ostavke na tim funkcijama.

Ostavke ću da podnesem sada posle prvomajskih praznika jer sada nisam u zemlji - navodi Mitić.​​​​​

Inače, Aleksandar Mitić je diplomirao Stomatologiju 1998. godine u Nišu, a na Klinici za dentalnu medicinu radi više od dve decenije. Na fakultetu je bio asistent i docent, a za profesora je izabran 2009. godine pošto je doktorirao. Nišlije ga znaju i kao bivšeg rukometaša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Petar

    17:07 // 8. 5. 2024.

    Dokle ce trajati ovo kadrovsko ludilo u niskom zdravstvu i na Medicinskom fakultetu? Aleksandar Mitic zubar dekan fakulteta, to je za onu rubrliku "Verovali ili ne"? Tuzno za Nis i nisku strucnu javnost.

  • Slavisa

    21:40 // 6. 5. 2024.

    Aleksandar Mitic je u svakom pogledu nedostojan funkcije dekana Medicinskog fakulteta. Njegovim imenovanjem je urusen ugled ove visokoskolske ustanove.

  • Slavisa

    09:38 // 2. 5. 2024.

    Bruka i sramota za Medicinski fakultet u Nisu. Pored tolikih zvucnih imena profesora medicine zubar. Znamo svi ko je i sta je, mamin sin, koju biografiju ima, "Budi me do zore, u zoru me poli hladnom vodom"? Vulinov pulen, dokle vise? Bruko i sramoto. Unistise kadrovski nisko zdravstvo i Medicinski fakultet, sprdacina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: