Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 11. 2. 2023.

| Društvo

Aleksandra iz Niša boluje od Lajmske bolesti, potreban novac za lečenje u Poljskoj

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
Aleksandra Marković Pokreni život
98 na 3800; foto: Pokreni život

37-godišnja Aleksandra Marković iz Niša, inače majka dvoje maloletne dece, boluje od Lajmske bolesti i već je u invalidskoj penziji. Dane provodi u krevetu i skoro svakodnevno ima epileptične napade. Potreban joj je novac za lečenje u Poljskoj, pa iz Humanitarne organizacije “Pokreni život” apeluju na sve koji mogu da pomognu.

Prvi simptomi u vidu jakih i čestih glavobolja, a zatim i epileptičnih napada, pojavili su se pre desetak godina.

Mišljenja lekara o uzrocima su se razlikovala, kaže Aleksandra, a prenose iz organizacije “Pokreni život”, pa su je lečili neurološki i kardiološki.

U međuvremenu je srce oslabilo i ugrađen mi je pejsmejker. Moje zdravstveno stanje je bilo sve gore uprkos upotrebi raznih epileptika i drugih lekova - priča Aleksandra.

Tek posle dužeg bezuspešnog lečenja otkriveno je da boluje od Lajmske bolesti, koja je napredovala zbog neadekvatne terapije.

Aleksandri je sada ugrožen život, u penziji je, dane provodi u krevetu, skoro svakodnevno ima epileptične napade, kao i česte i veoma jake glavobolje.

Mogućnost izlečenja postoji - na klinici St. Luke's u Poljskoj, gde se uspešno leče pacijenti koji boluju od lajmske bolesti primenom savremene terapije.

Ja se i dalje nadam da ću uspeti da pobedim bolest kako bih se vratila porodici i sebi kakva sam bila, vesela, puna zivota i ljubavi za sve - poručuje Aleksandra.

Oni koji žele da pomognu mogu to da urade tako što će poslati SMS sadržaja 98 na 3800, kao i putem PayPal naloga preko linka ili preko E-donacija.

Novac se može uplatiti i na dinarski račun 160-6000001601572-34 ili na devizni račun 160-6000001608627-15, IBAN RS35160600000160862715.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maja

    20:50 // 23. 2. 2023.

    Po ovome sto kazu na sajtu te bolnice u Poljskoj, oni koriste kombinaciju antibiotske terapije (mada je pomenuta sporedno), ozonoterapije, terapije kiseonikom, hipertermije (kada se vestacki podize temperatura) i dodaju suplemente, vitamine, minerale i biljne preparate.
    Ovo necete naci nigde u Srbiji jer vecina lekara na to gleda kao na nadrilekarstvo. A i retko ko zna da je dijagnostikuje.

  • kuku

    01:03 // 12. 2. 2023.

    Da li je moguce da u ovoj zemlji ne moze jedan Srbin da se uspesno izleci od lajmske bolesti?!?! Zar bolest koja se dobija ujedom krpelja i koja preti svakom koga ujede jedan obicni, beznacajni krpelj mora da se leci u Poljskoj. Boze me sacuvaj od ove drzave, a i od krpelja po svemu sudeci.

  • Torpedo

    19:23 // 11. 2. 2023.

    Velika, Mira Furlan, preminula je od ove bolesti ! Pozivam sva niska preduzeca, cije je osnivac grad Nis, da pomognu ovoj majci i sugradjanki !
    Potrebna je svojoj deci !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: