Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 19. 10. 2022.

| Društvo

Aleksandru iz Lebana novac neophodan za transplantaciju bubrega u Turskoj

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Pokreni život
Za Aleksandrovu transplataciju neophodno prikupiti 50.000 evra; foto: Pokreni život

Nakon što je Aleksadnru Pejiću iz lebanskog sela Ćenovac još 2005. godine urađena transplantacija bubrega, usled čestih terepija i dijalize došlo je do pogoršanja transplantiranog bubrega, pa je nejmu neophodna nova transplantacija u Turskoj za koju je, kako navode iz fondacije ”Pokreni život”, neophodno sakupiti 50.000 evra.

Aleksandru je na rođenju otkriven problem sa mokrenjem zbog suženja mokraćnog kanala, pa je već u prvoj godini života operisan. Iz Fondacije ističu da je bio dobro do svoje 18. godine života, kada je zbog razvoja terminalne hronične bubrežne slabosti započeo lečenje hemodijalizom.

Bio je na programu hemodijalize 2 godine, nakon čega je urađena transplantacija bubrega 2005. godine u Beogradu, gde je davalac bila majka. Ima veoma retku krvnu grupu A negativna. Nakon transplantacije je razvio dijabetes, zbog čega je u terapiju uveden insulin i imunosupresivi da ne bi došlo do odbacivanja bubrega. Zbog slabih krvnih sudova ili prestanka korišćenja imunosupresiva moguće je da njegov organizam odbacuje sve fistule i katetere kao strana tela. Zbog pogoršanja transplantiranog bubrega 2015. godine ponovo je stavljen na program dijalize - navode iz Fondacije.

Oni koji žele, novac mogu uplatiti na dinarske račune 165-7010855807-48, 160-6000000838286-13, putem PayPal naloga - Paypal.me/pokrenizivot i slanjem SMS poruke na broj 3800.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    15:56 // 19. 10. 2022.

    Nisam u mogućnosti da šaljem poruke, ali ću svakako da glasam da se pare od nacionalnog stadiona, 54 fontane u blejogradu, jarbola od kilometar, premijer lige i drugh gluposti usmere za lečenje ljudi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: