Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 25. 1. 2016.

| Društvo

Aleksić: Dogovor o koaliciji početkom februara

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nps
Aleksić najavio skoro ujedinjenje opozicije; foto: NPS

Još nije poznato da li će stranke koje se deklarišu kao opozicione na predstojeće izbore, na državnom nivou, izaći zajedno ili u “dve kolone”. Lider Nardonog pokreta Srbije Miroslav Aleksić je na tribini u Nišu rekao da će to biti poznato veoma brzo.

NPS na izbore izlazi u koaliciji koju predvodi Boris Tadić i Socijaldemokratska stranka, a Aleksić kaže da bi sve partije trebalo da “lične animozitete i sujetu” ostave po strani.

Videćemo u prvoj nedelji februara koliki će taj savez biti i da li će proevropska opozicija izaći u jednoj ili u dve kolone - rekao je Aleksić.

Ujedinjenje je neophodno, naglašava lider NPS, jer se Srbija nalazi u teškoj situaciji.

Sistem vrednosti smo urušili potpuno, urušavamo institucije, kriminal i korupcija s druge strane se razvijaju iz dana u dan, iako su nam oni govorili da će to iskoreniti, siromaštvo je sve veće, sve je veća nezaposlenost u društvu, javni dug je sve veći, privreda je potpuno posrnula, veliki sistemi se gase, nema otvaranja novih fabrika, prema tome mi moramo ovo da sprečimo - priča Aleksić.

Naglašava da situacija nije bolja ni u Nišu i zbog toga očekuje izmene u vlasti i na lokalnom i na državnom nivou.

Niš je bio grad u kome se gradilo, grad koji se razvijao, u kome su se otvarala nova radna mesta. Danas od svega toga nema ništa i siguran sam da će Niš biti jedan od najvećih gradova gde će doći najpre do promena lokalne vlasti - rekao je lider NPS.

Stranka koju je Aleksić formirao početkom prošle godine, još sredinom 2015. je trasirala svoj put i potpisala sporazum sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića. U decembru su i gradski odbori pomenutih stranaka u Nišu potpisali međusobne sporazume.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljakse

    17:18 // 25. 1. 2016.

    Lelke.Tesko si nam ga sas ovija?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: