Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 9. 2. 2018.

Aleksić sprema tužbe protiv NATO-a zbog bombardovanja uranijumom

Srđan Aleksić Poziva stručnjake iz svih oblasti da pomognu u pripremi tužbe; foto: arhiva JV

Niški advokat i bivši gradski većnik Srđan Aleksić osniva savet koji će raditi na pripremi tužbe prema članicama NATO pakta zbog toga što su 1999. godine koristili osiromašeni uranijum u gađanju ciljeva u Srbiji. Niški advokat kaže da već postoji sudska praksa u Italiji koja je potvrdila postojanje veze između izloženosti dejstvu ove municije i oboljevanja od teških bolesti.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Numancia

    18:41 // 9. 2. 2018.

    Aleksicu,mozemo da te volimo ili ne ,ali guraj ovo,uz podrsku Danice Grujicic,da NATO zlotvori budu,bar moralno pobedjeni!
    Da,vazne su pare,ali porodicama preminulih i zahvacenim kancerom,a analize pokazuju da je posle bombardovanje broj obolelih eskalirao,vazno je i moralno zadovoljenje!

  • N.N.

    09:39 // 10. 2. 2018.

    Niti je Srbiji bilo ko duzan, niti je Srbija bilo kome duzna po pitanju ratne odstete, pa je sramota to vise i pominjati odrasla gospodo u odelima sa mozgovima male dece.

  • Stari Nislija

    10:14 // 10. 2. 2018.

    Ovo je po meni samo jedno najobicnije bacanje prasine narodu u oci jer kakve veze ima bombardovanje od strane nato zlikovca osiromasenim ili neosiromasenim uranijumom pitam ja ovog ugladjenog g-dina?Bombardovanje je bombardovanje a pogotovu kada imamo u vidu da ono nije imalo saglasnost Ujedinjenih nacija,znaci bombardovana je jedna suverena zemlja clanica Ujedinjenih nacija bez saglasnosti UN.

    • Verko

      20:25 // 10. 2. 2018.

      SRJ u to vreme nije bila članica UN. Gomila neinformisanih ljudi zastrašuju zaglupljen narod.

  • Goran I.

    18:07 // 9. 2. 2018.

    Ideja utuženja zbog štetnih posledica po zdravlje, prouzrokovanih bombardovanjem problematična je iz više razloga: Srbiji ni jeda zemlja nije objavila rtat, već firma NATO pakt. Koga tužiti? Kome sudu? Kako dokazati uzročno-posledičnu vezu? Bojim se da gospodin Aleksić više radi na svojoj promociji, nego što postoje realne pretpostavke za takve tužbe.

  • Posmatrac

    16:49 // 9. 2. 2018.

    Pa, koliko godina se ovaj vec sprema i prica jedno te isto?? Ovo mi vise lici na pompezno privlacenje paznje zarad samo-promocije i sebe i sopstvene kancelarije..... Verovacu kada zaista i vidim da je tuzba podneta.

  • žika

    21:25 // 9. 2. 2018.

    Besmislica!Gostujući skoro u Nišu, čak i Danica Grujičić reče da on nije ovlašćen da tuži NATO,već država. Drugo, sem nje i onog onkologa u penziji Čikarića (koji statističke podatke tumači na svoj način) retko ko zastupa ovu tezu o vezi OU i kancera. Samo se brukamo. Trebalo je tužiti zbog žrtava, materijalne štete i hemijskog zagađenja, ako sad nije kasno. Ne znam zašto sve ovo treba ovom čoveku

    • Numancia

      07:33 // 11. 2. 2018.

      Da li bi tako govorio i da je nekog tvog ukucanina strefila bolest?A,pritom znas da poroke i nasledne bolesti nema a,bio je u blizini gde su bacane bombe sa osiromasenim uranijumom i grafitne bombe na trafoe?

  • Bata Petrović

    16:58 // 10. 2. 2018.

    Veliki niški iluzionista Ainul Kebir, alias Predrag Nikolić odavno nije među nama. Umro je neznajući da je iza sebe ostavio naslednika koji je najmanje ravan proslavljenom hipnotizeru i iluzionisti. Naravno nekog poput Kebira mogao je da nasledi samo pravnik jer samo priroda pravne struke pruža beskrajne mogućnosti za laprdanje, teoretisanje, dokazivanje, pobijanje,zavlačenje, tumačenje,.....

    • ogorčeni

      07:29 // 12. 2. 2018.

      Bravo za komentar ! Običan šarlatan je Aleksić

  • prof dr CVETKO Prvi

    21:49 // 10. 2. 2018.

    Ove tuzhbe ,shto ih podnosi gos-n Aleksic , da li su besplatne ili dzabe? I o chijem su troshku ? "Ja nisam odavle" , vec 50 godina !

  • Kongresmen

    11:07 // 11. 2. 2018.

    Prepali su se u NATO ima sve da ih osuska ovom tuzbom. Zivi nisu sve su se jadni pogubili na ovu vest. Opsta pometnja nastade u NATO.

  • Nislija

    16:48 // 10. 2. 2018.

    A on bese zamenik predsednika Skupstine GO Medijana u kojoj sekretarice postaju sefice i to dok su na visegodisnjem bolovanju? Neka on prvo pravno sredi opstinu pa posle nek udara na NATO!

  • Argus

    17:14 // 10. 2. 2018.

    Dok spremate tuzbu, pametni vide da ce bez obzira na sve NATO imati bazu u sred Srbije, mozda Batajnici za koju godinu, a politicari unistavaju narod lazima. Zasto se mucimo kad ce opet njihova da bude zadnja. Opet pravimo istu gresku.

  • Petar Petrovic

    17:22 // 10. 2. 2018.

    Dokle vise sa prmocijama propalih politicara

  • GAGA

    11:47 // 11. 2. 2018.

    Ako neko nema razloga da brani Nato, onda sam ja jedna od njih. Ali, umesto što jurišate na vetrenjače, neka se neko ozbiljno pozabavi i uvede rigoroznu kontrolu upotrebe pesticida i ispravnosti poljoprivrednih proizvoda. Suprug i ja smo lekari i bavimo se poljoprivredom iz nuzde, jer smo svedoci koliko nas proizvodjači truju da bi povecali svoju zaradu. Lek se ne moze kupiti bez recepta, ali se o

  • ogorceni

    07:22 // 12. 2. 2018.

    Ej, nemoj da bude uspešno kao u slučaju ratnih dnevnica za nas učesnike u ratu. Ja mislim da je to čisto zamajavanje i naravno dobra apanaža za ovog advokata, kao u našem slučaju. Sram ga bilo ! Sramota kako se manipuliše narodom

  • meca

    16:40 // 9. 2. 2018.

    Najveci prodavac magle u Nisu i okolini.

    • misko

      19:41 // 9. 2. 2018.

      na zalost, prodaje je za dobre pare a kupaca kol'ko 'oces!

  • dr Zoran

    21:03 // 9. 2. 2018.

    E moj Aleksicu, koliko godina nas majes za ratne dnevnice, sada se pripremas da tuzis NATO pa tuzi ga vec jednom.

  • Veteran

    22:01 // 9. 2. 2018.

    A šta je sa ratnim dnevnicama gospodine Aleksicu koje nam država godinama duguje ili vam je Vlada dodelila ovaj slučaj da bi naše tužbe sudovi namerno odugovlačili a Vi kao kompromis dobili ovaj postupak.Prosto je neverovatno da od toliko poznatih advokata u Srbiji poput recimo Toma File dobijete baš Vi.Tu ipak nešto smrdi.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: