Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 21. 1. 2016.

| Društvo

Aleksinac: Važni su nam investitori, ali i stari privrednici

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Emisija "15 minuta" - gost Čedomir Rakić

Dok se očekuju pregovori sa investitorom iz Turske oko otvranja fabrike aluminijuma u Aleksincu, predstavnici Opštine kažu da je važno svako novo radno mesto, ali i čuvanje i negovanje već postojećih.

Zamenik predsednika Opštine Aleksinac Čedomir Rakić kaže da na dolasku novog invstitora radi i novi vlasnik aleksinačkog motela Fevzi Šelik, koji je trenutno u Turskoj i od čijih razgovora sa investitorom puno toga zavisi.

U početnoj smo fazi pregovora i ne bih puno da pričam o tome. Očekujem da ćemo već februara nešto konkretno znati o čemu ćemo moći da razgovaramo za stolom - kaže Rakić.

U Aleksincu već nekoliko godina posluje “Gramer” koji planira, kako kaže Rakić, upošljavanje novih 250 radnika tokom 2016, a trebalo bi da počne sa radom i hladnjača PIK Aleksinca koju bi trebalo da pokrene domaći investitor.

Važni su nam stari privatnici i privrednici, jer bez njih sve ne bi moglo da funkcioniše. Oni su prava slika i prava reklama privrednog potencijala grada i gledamo da koliko pomažemo novim, toliko, a možda čak i više pomažemo i starim privrdnicima - priča Rakić.

Zamenik predsednika kaže da je od preuzimanja vlasti koju vode SNS i SPS u Aleksincu 2012. do danas broj nezaposlenih smanjen za oko hiljadu i trenutno je na broju od oko 7.000.

U 2016. godini bi, kaže Rakić, trebalo da taj broj bude još manji i zbog toga što je Lokalnim akcionom planom zapošljavanja planirano upošljavanje novih ljudi i za to bi, objašnjava, trebalo da bude izdvojeno 5 miliona dianara iz budžeta.

Šta se dešava sa vodovodima u Aleksincu i okolini, koliko će para biti potrošeno na kapitalne investicije i kako “preletanja” iz jedne u drugu stranku utiču na funkcionisanje vlasti u Aleksincu, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Ristic

    17:17 // 22. 1. 2016.

    Pogled na ovu facu u odelu mi daje inspiraciju da zapalim odavde zauvek.

  • marko

    18:51 // 21. 1. 2016.

    Italijani dolaze u Draževac

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: