Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 13. 11. 2019.

| Društvo

Aleksinac nova baza niške Žandarmerije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
zandarmerija
Pokazna vežba u novoj bazi u Aleksincu; foto: MUP

18 godina od osnivanja odreda, Žandarmerija koja je bila smeštena u Nišu u prostorijama nekadašnjeg Srbijatransa, novi dom našla je u Aleksincu. Nekadašnja vojna kasarna u ovoj opštini delimično je adaptirana za potrebe policijske jedinice, a nova baza se prostire na 17 hektara.

Pokaznim vežbama, prikazom opreme i prostorija, Žandarmerija se i zvanično uselila u aleksinačku kasarnu.

Na useljenju je bio i ministar policije Nebojša Stefanović koji je rekao da je trenutno adaptirano 4.300 kvadrata - prostorije za smeštaj komande, deo logistike, ambulanta i restoran.

Prvi put posle 18 godina niški odred Žandarmerije dobiće tipsku bazu kakvu zaslužuje. Nažalost, od osnivanja Žandarmerije i ovog odreda 2001. godine, njegovi pripadnici nisu imali najbolje uslove za rad, zato mi je drago da danas imamo priliku da ispravimo tu istorijsku nepravdu - poručio je Stefanović.

Komandant Žandarmerije Dejan Luković rekao je da je ponosan što je niški odred posle 18 godina dobio svoju bazu i zahvalio se ministru Stefanoviću na realizaciji ovog, kako je rekao, kapitalnog projekta koji je pokazao podršku Žandarmeriji i da država ceni rad i brine o njenim pripadnicima.

Obećavam vam da će Žandarmerija to umeti da ceni i da ćemo na vašu podršku uzvratiti još većim uloženim trudom, odgovornim i profesionalnim radom. Bićemo odani Republici Srbiji i štitićemo je svim svojim snagama - istakao je Luković.

Nakon završetka treće, poslednje faze kapitalnog projekta sledeće godine, pojasnio je Luković, baza će u potpunosti biti prilagođena nameni, zadacima i potrebama jedinice.

Podsetimo, niška Žandarmerija već godinama ima problem sa prostorom u Nišu. Besplatno su koristili prostor Srbijatransa i, prema poslednjim informacijama, dugovali su milione za zakupninu. Dosad je mnogo puta najavljeno da će taj problem biti rešen, a poslednje obećanje od pre 4 godine bilo je da će preuzeti neku od napuštenih niških kasarni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vuk sa Sokolovice

    06:53 // 14. 11. 2019.

    Ma nije to razlog što se govori da su im našli bolje uslove, nego Briselskom sporazumom, žandarmerija se mora izmesti najmanje 100 km od kosovske granice. Sada će iz budžeta otići naš novac na njihove putne troškove. Ja bi to rasformirao iskreno rečeno, formirao BiH Jedinicu za Brze namene od 50-tak ljudi i ćao. Pozdrav za sve čitaoce Južnih Vesti.

  • qgo

    21:03 // 13. 11. 2019.

    KOliko ja znam (a znam), pokusali su investitori da na tom zemljistu grade stanove ali se javio vlasnik zemljista i upozorio da je on ostavio to drzavi uz uslov da to zemljiste koristi jedino vojska. Evo ideje novinarima da provere da li je ovo tacno. Zandarmerija nije vojska. Bas me zanima da li je neko obavestio vlasnika sta se radi.

  • Paunovic

    19:23 // 13. 11. 2019.

    Brigo moja predji na drugoga ! Daleko im lepa kuca,nisu ni trebali biti formirani,potrosili smo na njih milijarde evra,nista za srpstvo nisu ucinili,samo protiv nas,nadam se da ce sada Nis biti bezbedniji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: