Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 21. 7. 2023.

| Društvo

Aleksinačka fontana presušila usred leta, kažu "vrlo brzo" počinje da radi

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Fontana Aleksinac, slika 1, jul 2023; foto: JV
Aleksinčani pitaju - kada će fontana konačno "da bude fontana"; foto: JV

Postavljena pre 3 godine u sklopu rekonstrukcije pešačke zone u Aleksincu, koja je koštala oko 1,5 miliona evra, fontana u centru mesecima je suva, pa i usred ovog leta. Na pitanja građana šta se dešava sa njom i hoće li konačno "da bude fontana", predsednik Opštine Dalibor Radičević odgovara da se to očekuje "vrlo brzo".

Fontana Aleksinac, slika 2, jul 2023; foto: JV Aleksinčani pitaju - kada će fontana konačno "da bude fontana"; foto: JV Pojedini Aleksinčani bunili su se kada je stara fontana sklonjena iz pešačke ulice, a napravljena je nova po ugledu na gotovo sve srpske gradove - prekrivena behatonom, voda izvire iz zemlje i svetli u mraku.

Takva je napravljena u sklopu rekonstrukcije koja je građane koštala oko 171 milion dinara pre tri godine, ali je utisak da od tada do danas više nije radila, pa i ovog leta na plus 40 pitaju građani da li će i kada konačno da "bude fontana".

Predsednik Opštine im odgovara - "vrlo brzo". Fontana Aleksinac, slika 4, jul 2023; foto: JV Aleksinčani pitaju - kada će fontana konačno "da bude fontana"; foto: JV

Fontana u centru grada uskoro bi trebalo da bude u funkciji. U toku je otklanjanje nastalih kvarova na opremi i njeno ponovno puštanje u rad očekuje se vrlo brzo - kompletan je odgovor predsednika Radičevića.

Nije precizirao od kada je u kvaru, a dok Aleksinčani čekaju da voda konačno poteče iz nje, na društvenim mrežama uz fotografiju suve fontane prave ilustracije sa bazenom, cisternama sa vodom i piramidom u Egiptu, kako bi skrenuli pažnju nadležnima da je poprave.

fontana ilustracija aleksinac Aleksinčanin kroz šalu pokušava da ukaže na problem; ilustracije: Aleksandar Antić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    12:36 // 28. 7. 2023.

    Nacice se neko reesnje da se resi problem!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: