Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 27. 10. 2015.

| Društvo

Aleksinačko porodilište opremljeno novim aparatima

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
inkubator
Ubuduće bolji uslovi za mališane; foto: Olaf&McAteer

Na ginekološko-akušerskom odeljenju Opšte bolnice u Aleksincu porodilje će ubuduće imati bolje uslove boravka i porođaja jer je u akciji “Zajedno za bebe” porodilište dobilo nekoliko stolova, EKG aparat za bebe, ultrazvuk i drugu vrednu i modernu opremu.

U ovoj akciji, koju sprovode “Komercijalna banka” i Fond B92, aleksinačko porodilište bogatije je za reanimacioni, porođajni i ginekološki sto, monitor sa EKG-om za bebe, lampu za fototerapiju, ultrazvučni aparat sa tri sonde, baktericidnu lampu, infuzionu i špric pumpu.

Akcijom-Zajedno-za-bebe-obezbedjena-neophodna-oprema-porodilistu-u-Aleksincu.JPG Tri nova stola u porodilištu; foto: Olaf&McAteerDirektor Opšte bolnice Aleksinac Goran Vidić kaže da će ova oprema mnogo značiti u daljem radu porodilišta.

Sa svoje strane mi ćemo i dalje usavršavati svoje stručnjake, poboljšavati infrastrukturu u granicama mogućnosti. Želja nam je da nađe porodilište postane dobro mesto za početak novog života - kaže Vidić.

Aleksinačko porodilište je, kaže predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić, sedmo po redu kome je donirana oprema.

Kada smo odlučivali koji grad će biti sledeći za potpuno opremanje, vodili smo se saznanjem o slaboj lokalnoj privredi koja nije u mogućnosti da donira na zadovoljavajućem nivou, da je postalo uobičajeno da Vlada nema dovoljno sredstava za potpunu obnovu opreme porodilišta, kao i da ova ustanova poseduje stručnjake neophodne za uspešan rad odeljenja ginekologije i porodilišta - objašnjava Matić.

Komercijalna-banka-i-B92-u-akciji-Zajedno-za-bebe Akcija će se nastaviti, kaže Veran Matić, dok sva srpska porodilišta ne budu opremljena; foto: Olaf&McAteer

Inače, u akcija “Zajedno za bebe” koja je počela 1. juna, od svake transakcije preko platnih kartica, ova banka izdvaja svoja sredstva za opremanje i obnovu porodilišta, a Matić napominje da će ona trajati sve dok i poslednje porodilište u zemlji ne dobije svu opremu neophodnu za normalan rad.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: