Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:08, 15. 7. 2021.

| Društvo

Aleksinčani ispred niškog suda traže da se njihov sugrađanin brani sa slobode

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
sud 1
Aleksinčani traže da se njihov sugrađanin brani sa slobode;foto:M. M. K.

Drugu nedelju zaredom porodica, prijatelji i školski drugovi uhapšenog 18-godišnjaka iz Aleksinca koji je u pritvoru zbog sumnje da je u tuči polovinom maja teško povredio 25-godišnjeg mladića koji je nakon toga preminuo, okupili su se ispred niškog suda i traže da se optuženi brani sa slobode. Kako navodi majka okrivljenog, on je u pritvoru skoro dva meseca a na osnovu snimka smatraju da je ubica neko drugi. Odluku o pritvoru Viši sud u Nišu trebalo bi da donese sutra, a u Tužilaštvu kažu da je predmet u fazi istrage.

majka Majka okrivljenog poručuje da snimak pokazuje drugačije;foto:M. M. K.Porodica i prijatelji tvrde da na snimku koji se pojavio u javnosti nedostaje 89 sekundi i traže da se optuženi srednjoškolac Ognjen P. brani sa slobode ili da mu se odredi kućni pritvor. Da je neko drugi direktni krivac za smrt 25-godišnjeg A.S. iz Aleksinca, a ne uhapšeni smatraju Aleksinčani koji se drugu nedelju zaredom okupljaju isped zgrade niškog suda.

Ovim putem apelujem da to dete može da se pusti kući, da mu se oduzmu isprave, on neće pobeći iz zemlje ili na neki drugi način. Da on bude u kućnom pritvoru dok se vodi ta istraga i dok se utvrđuju sve činjenice oko tog nesrećnog slučaja dok se ne otkrije pravi počinilac - navodi majka optuženog Danijela Pešić.

O pritvoru odlučuje Viši sud, a u Višem tužilaštvu za Južne vesti kažu da je predmet još u fazi istrage.

Obaveštavamo Vas da tužilaštvo preduzima dokazne radnje povodom događaja u restoranu „Oaza“ u Aleksincu, od 16. 05. 2021. godine, te da je određeno medicinsko veštačenje radi utvrđivanja vrste, težine i prirode povreda koje je zadobio oštećeni, mehanizam njihovog nanošenja i druge činjenice, čiji nalaz će opredeliti dalje postupanje tužilaštva - piše u odgovoru.

Podsetimo, nakon tuče u jednom od aleksinačkih lokala u kojoj je zadobio teške povrede glave, 25-godišnji A.S. je preminuo u niškom Kliničkom centru. Nekoliko dana nakon toga, uhapšena su trojica mladića od kojih se O. P sumnjiči da je izvršilac krivičnog dela, a nakon toga je uhapšena i vlasnica restorana zbog sumnje da je sakrila digitalni rekorder za video nadzor i tako ometala istragu.

Naposletku, policija je uhapsila i dvojicu tinejdžera za koje se sumnja da su učestvovali u tuči.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zatvor za siledzije

    13:53 // 15. 7. 2021.

    Bolje je da odlezi jer je ucestvovao u tuci sa smrtnim ishodom. Gospodo iz Aleksinca pa vama nije jasno da se ne treba tuci jer evo sta moze da se desi.
    Kako ovde pise i ostali su uhapseni. Naucite malo reda i zakona u Aleksincu umesto sto branite siledzije.

    Dolaze vam sinovi i prave incindente i kavge po Nisu a licite na onu grupu sa Zakintosa sto ubila crnca pa se cude sta ih to snaslo.

    • Torpedo

      18:02 // 15. 7. 2021.

      Ej, sve je dzabe, znaju ime vinovnika ali ne smeju da otkriju !
      Decko lezi zatvor nevin i svi iz straha cute !

  • Čudesni dribling

    11:21 // 15. 7. 2021.

    Hmmm... Fali 89 sekundi?! Pa, dobro bre, Šizoje!

    • Aman covece

      13:56 // 15. 7. 2021.

      @Čudesni dribling
      Znaci Vucic zvao da se isece snimak? Meni se cini da ti postajes Sizoje i to opasni Sizoje.. Kazu pala zena sa bicikle ti odmah posumnjas da je Vucic gurnuo :) :) :)

    • Čudesni dribling

      14:18 // 15. 7. 2021.

      Aman covece,
      Nisi čuo za stilske figure u našem lepom i bogatom jeziku, za prenesena značenja, sarkazam? Vidim, ni naša slova ne koristiš. Ah, da, ti si iz sekte gde je obrazovanje i opšta kultura zadnja rupa na svilari društvenih vrednosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: