Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 6. 11. 2023.

| Društvo

Aleksinčani pozivaju na Bazar rukotvorina za pomoć sugrađanki

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
1699136630519
Pozivaju sve koji mogu da pomognu Nataliji; foto: privatna arhiva

Nišlijka Natalija Dikić, koja već nekoliko godina živi u Aleksincu, iznenada je saznala da boluje od moždane arteriovenska malformacija (AVM), čije lečenje je jako skupo, pa je porodica potražila pomoć sugrađana. Uključile su se Aleksinčanke iz organizacije "Suncokreti" koje pozivaju na humanitarni bazar rukotvorina, 10. novembra u 10 sati, a sve koji mogu da pomognu i uplatama na račun.

received_297734569748451 Pozivaju sve koji mogu da pomognu Nataliji; foto: privatna arhiva Natalijina majka Dragana Dikić pisala je redakciji Južnih vesti, jer im je pomoć za lečenje ćerke, koja je od 5. oktobra u krevetu i životno ugrožena, hitno potrebna. Ističe da joj je suprug osoba sa invaliditetom, te da njena plata ne može da pokrije sve troškove nege i lečenja.

Zato molimo za pomoć i kontaktirali smo "Suncokrete" iz Aleksinaca koji spremaju Bazar za 10. novembar u Aleksincu, a ja ovim putem molim i svoje Nišlije da se i oni uključe i pomognu nam tog dana - poručuje Dragana.

Aleksinčanka Jelena Ilić, jedna od predstavnica "Suncokreta", koji organizuju bazare za pomoć ljudima, kaže da je Natalija ove godine maturirala, a od prošle godine ima jake glavobolje, koje su kulminirale krajem septembra, kada su lekari konstatovali da boluje od AVM (moždane arteriovenska malformacije).

Laički to je izliv krvi na mozak, ali još teže i gore. Hematom mora sam da se drenira, neka 3 meseca daju rok, da bi potom snimili moždano stablo i utvrdili oštećenost. Eventualno da rade gama nožem. Njoj su nekad glavobolje toliko jake da joj smeta svetlost bilo koje vrste. Sa njom na dnevnom nivou radi neuro-fizioterapeut koji košta 20 eura. A gde su lekovi, pelene, vitamini, hrana... Mi "Suncokreti", žene velikog srca na čelu sa mnom i "Vera, ljubav, nada" sa Vesnom Ilić, udružili smo se možda 15. put ove godine i organizujemo bazar 10. u 10 - priča Jelena.

received_1050507336150572 Pozivaju sve koji mogu da pomognu Nataliji; foto: privatna arhiva Apeluje na sve ljude koji su u mogućnosti da do Bazara uplate novac za pomoć ovoj porodici. Za Bazar mogu da doniraju materijal, igračke, slike, nakit, kozmetiku, dekupaž, odnosno kako Jelena kaže, sve što je "handmade".

Ljudi donose i zimnicu, džemove, med i sve znači i sve se proda - poručuje.

Bazar će biti održan u petak, 10. novembra u 10 sati, ispred gradske fontane u centru Aleksinca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: