Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 8. 7. 2021.

| Društvo

Aleksinčani se okupili ispred niškog Tužilaštva: Snimak pokazuje da je nevin mladić u zatvoru

Autor:Lj. Filipov, G.BjeletićIzvor:Južne vesti
Majica
Traže od nadležnih da prošire istragu; foto: G. B.

Porodica, prijatelji i školski drugovi uhapšenog 18-godišnjaka iz Aleksinca za koga se sumnja da je u tuči polovinom maja teško povredio 25-godišnjaka koji je nakon toga preminuo, okupili su se ispred niškog Tužilaštva kako bi protestovali jer smatraju da je uhapšeni mladić nevin. Više od 50 dana je u pritvoru, a kažu da su se na skup odlučili nakon što se u javnosti pojavio snimak događaja i da na osnovu njega tvrde da je ubica neko drugi.

Da je neko drugi direktni krivac za smrt 25-godišnjeg A.S. iz Aleksinca, a ne uhapšeni Ognjen P, smatraju Aleksinčani okupljeni ispred zgrade niškog Suda i Tužilaštva.

U majicama sa natpisima "Radite posao pošteno, nađite ubicu" i "Oslobodite Ognjena", kao i transparentima "Nađite pravog ubicu", porodica i prijatelji uhapšenog srednjoškolca zadržali su se oko sat vremena kako bi iskazali nezadovoljstvo radom nadležnih organa.

Povod za okupljanje bio je snimak koji se pojavio u javnosti, a za koji kažu da dokazuje da za sada glavno osumnjičeni mladić nije zadao fatalni udarac, već je bio najudaljeniji od prisutnih kada se to dogodilo.

Jedan od pirjatelja porodice, Dejan Đorđević kaže da uhapšenji mladić nije kriv za smrt 25-godišnjaka. protest Okupili se porodica, školski drugovi i prijatelji; foto: G. B.

Preko 50 dana je u pritvoru, rekao bih ni kriv ni dužan. Ovo je spontana reakcija, apel, a ne pritisak na tužilaštvo da radi svoj posao kako treba. On je sigurno nevin, samo je bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Imamo i video snimak koji kruži društvenim mrežama sa događaja, gde se vidi da on nije zadao taj udarac, da je preminulog udario neko sa leđa flašom, koji se sad krije. Ognjen nije bio u blizini - kaže Đorđević.

Dodaje da je, kako objašnjava, bezazlena rasprava prerasla u masovnu tuču, ali da i pored toga što je u njoj učestvovao, Ognjen nije krivac za smrt 25-godišnjaka.

Između njih je rastojanje, kako se vidi na snimku, 3 do 5 metra. Ljudski život je izgubljen, a krivac je na slobodi. Tražimo da rade pošteno i da prošire istragu i počinioca privedu pravdi - kaže prijatelj porodice.

Ovaj snimak nije jedino iz istrag što se sada našlo i širi društvenim mrežama.

Podsetimo, nakon tuče u jednom od aleksinačkih lokala u kojoj je zadobio teške povrede glave, 25-godišnji A.S. je preminuo u niškom Kliničkom centru. Nekoliko dana nakon toga, uhapšena su trojica mladića od kojih se O. P sumnjiči da je izvršilac krivičnog dela, a nakon toga je uhapšena i vlasnica restorana zbog sumnje da je sakrila digitalni rekorder za video nadzor i tako ometala istragu.

Naposletku, policija je uhapsila i dvojicu tinejdžera za koje se sumnja da su učestvovali u tuči.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksincanin

    23:39 // 8. 7. 2021.

    I sada pored tragicno nastradalog imamo jos jedan mladi zivot unisten jer decko nije kriv za smrt Alekse.Kakve ce sve posledice da ima posle istraznog zatvora vreme ce pokazati

  • Torpedo

    19:22 // 8. 7. 2021.

    Dzabe vam je sve,ako je taj neko nedodirljiv i niko ne sme da kaze, kako se zove .

  • Jonca

    17:29 // 8. 7. 2021.

    Onda ovaj decko koji je pritvoru zna decka koji ga je udario,neka kaze ime i prezime.Nemoguce je da ga ne zna,pa nije Aleksinac San Francisco

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: