Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 30. 1. 2019.

| Društvo

Aleksinčani tvrde da im nestaju rasni psi, ali krađu ne prijavljuju policiji

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
pas
Umesto od policije, pomoć traže na društvenim mrežama; ilustracija; foto: JV

Za par dana više od deset Aleksinčana ostalo je bez kućnih ljubimaca, prema tvrdnjama vlasnika, ali iako sumnjaju da je reč o organizovanoj krađi rasnih pasa, policiji nestanak nisu prijavili.

Da nije bilo prijava potvrđuju i u niškoj policiji - od početka ove godine nisu imali nijednu prijavu krađe bilo kog psa u Aleksincu.

Policiji nije prijavljena ni jedna krađa bilo kog psa, niti organizovana, niti bilo kakva - kažu u policiji.

Umesto policiji, vlasnici rasnih pasa su nestanak prijavili Društvu za zažtitu životinja “Druid” u Aleksincu, a pomoć traže i preko društvenih mreža.

Marijana Pavlović iz Društva kaže da je njima prijavljeno da je za par dana nestalo desetak pasa. Reč je o vlasničkim rasnim psima, od kojih su neki nemački ovčar, zlatni retriver, staford, pudla. ukraden pas Jedan od nestalih pasa se vratio kući povređen; foto: "Druid"

Ipak, ona apeluje da vlasnici krađu prijave i policiji.

Jedino što mi možemo da uradimo je da širimo apel putem društvenih mreža, ništa više od toga, ali policija bi mogla da reaguje u ovom slučaju, jer kada bi svaki vlasnik prijavio onda bi i oni imali uvid u to da to nije jedan slučaj i mogli bi da sprovedu adekvatnu istragu - ističe Pavlovićeva.

Pojašnjava i da postoji sumnja da je reč o organizovanoj akciji, jer je za kratko vreme nestalo više od deset pasa. Jedan od njih se sam vratio kući, dodaje, ali sa ranom na vratu od vezivanja, te je vlasnica sigurna da ga je neko ukrao i držao vezanog.

Drugi slučaj je da je pas nestao preko noći iz dvorišta koje je bilo zaključano, tako da je i taj vlasnik siguran da je u pitanju krađa, jer nikada ranije nije bežao - kaže Pavlovićeva.

Apeluje i na vlasnike da pse obavezno čipuju, jer je tako najsigurnije da se vrate kući. Predlaže i da oni koji nemaju odgajivačnice sterilišu i kastriraju svoje ljubimce, jer se tako smanjuje mogućnost da pas sam odluči da pobegne.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ErikCirez

    17:44 // 30. 1. 2019.

    Aleksinac je dodirnuo novo dno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: