Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 24. 11. 2023.

| Društvo

Aleksinčaninu ogradili ulaz u firmu novim naplatnim stanicama

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Blokiran naplatnim stanicama1; foto: Nikola Anđelković
Zatvoren jedini alternativni put koji je imao do firme; foto: Nikola Anđelković

Preduzetnik Nikola Anđelković zbog proširenja naplatnih stanica na ulazu u Aleksinac više ne može da dođe automobilom do svoje firme za koju kaže da postoji od 1975. godine. Tvrdi da nadležni mesecima ne reaguju na to što zbog otvaranja još jedne trake "njegov put" više ne postoji, pa ne može da posluje i jedino rešenje su mu zatvaranje firme i tužba. Novinari su pitali nadležne da li postoji rešenje za njegov problem i odgovore očekujemo.

Blokiran naplatnim stanicama3; foto: Nikola Anđelković Zbog proširenja puta i novih naplatnih stanica ne može da dođe do svoje legalizovane zgrade; foto: Nikola Anđelković Umesto samo jedne naplatne stanice na ulazu u Aleksinac uskoro bi trebalo da budu otvorene još dve, a zato već nekoliko meseci traju radovi na proširenju puta koji se privode kraju. Sa desne strane tog novog puta postoje i dve firme, a jednu od njih je 2011. godine od svog oca preuzeo Nikola Anđelković.

Od kada su radovi počeli on vodi birokratsku borbu da ne ostane bez alternativnog puta do ulaza u firmu, ali bez uspeha.

Problem već 7 meseci pokušavam da rešim, ali Opština i njeni stručnjaci ne sagledavaju moj problem. Trpeo sam do današnjeg dana kada mi je konačno onemogućen prolaz do firme, nemam više prilazni put do legalizovanog poslovno-stambenog objekata. Zbog radova na proširenju naplatne stanice Aleksinac, došlo je do zatvaranja mog prilaza preko kog sam imao pristup do asfalta. I pored pisanja predsedniku Vučiću i pozitivnog odgovora iz Predsedništva, pre dva i po meseca, iz Opštine Aleksinac i dalje nema pomaka - priča Nikola.

Blokiran naplatnim stanicama2; foto: Nikola Anđelković Kaže da firma postoji skoro 50 godina, ali da je zbog ovog problema koji niko ne želi da reši prinuđen da je zatvori; foto: Nikola Anđelković Ovaj preduzetnik kaže da ima zaposlene za stalno, ali da praktično jedino pešaka auto-putem mogu da dođu do firme, što nije bezbedno, pa i on kao vlasnik firme koja postoji skoro 50 godina, jer nadležni nisu predvideli alternativni put za njih.

Obraćao se svima koje smatra nadležnim, a osim Opštini Aleksinac od koje je očekivao pomoć kao njihov građanin, kaže da je pisao i inspekcijama, kao i Putevima Srbije koji su odbili njegovu molbu da mu se omogući privremeni prolaz dalje od novih rampi.

Blokiran naplatnim stanicama4; foto: Nikola Anđelković Ima li rešenja - novinari su pitali predsednika Opštine i Puteve Srbije; foto: Nikola Anđelković Zbog ovog zla koje je došlo danas, ja sam prinuđen da zatvorim radnju i zajedno sa radnicima odem na biro. Od aprila dobijam obećanja da će se nešto preduzeti, jer su svesni da imam prava na prilaz do svoje parcele i firme, gde vršim proizvodnju i prodaju robe. Stpljenja više nemam, jer sam prinuđen da se iselim iz stana, a firmu naravno da zatvorim. Sada mi jedino ostaje tužba koju nisam ranije podneo, jer sam verovao da će neko da reši problem, ali više nemam šta da čekam - ističe Anđelković.

Novinari su pitanja o tome poslali predsedniku Opštine Aleksinac Daliboru Radičeviću i Putevima Srbije i odgovore očekujemo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    09:04 // 4. 12. 2023.

    Aleksinac je ogradjen od cele Srbije. Narodom se politicari bave samo kad su izbori. Moja preporuka svima, sto dalje od Aleksinca najgora oostiina koja postoji. A opstinski funkcioneri najveci sljam u istoriji Aleksinca

  • ?

    14:01 // 25. 11. 2023.

    Sve i da je tako, da su radovi na proširenju rampe legalni, i da više nemaju prava prolaska tuda. Zar te objekte treba ostaviti bez ikakvog prilaza???? Pritom legalizovane!

  • Zoran

    12:47 // 25. 11. 2023.

    Očigledno nije glasao za sns i nije dao harač lokalnim funkcionerima...A ti narode samo ćuti...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: