Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 22. 7. 2021.

| Društvo

Aleksinčaninu produžen pritvor, a ispred suda porodica i prijatelji opet tražili da se brani sa slobode

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
protest Aleksinčana sud
Traže da se optuženi brani sa slobode; foto: T. R.

Pošto je 18-godišnjaku iz Aleksinca osumnjučenom da je polovinom maja u tuči teško povredio 25-godišnjeg mladića, koji je nakon toga preminuo, produžen pritvor na još 30 dana, danas su se ispred niške Palate pravde treću nedelju zaredom okupili njegova porodica, prijatelji i školski drugovi, ponovo sa zahtevom da se optuženi brani sa slobode.

“Naš drug nije kriv, pustite nam druga” - poručili su na protestu drugovi Ognjena P.

Iz Višeg suda u Nišu potvrđuju da je 16. jula doneta odluka da je pritvor produžen za još 30 dana i da je najduže trajanje do 15. avgusta ove godine, pa okupljeni od nadležnih traže da ubrzaju proces i pronađu pravog krivca. Ističu da je osumnjičeni mladić psihički sve labilniji i da su zabrinuti za njegovo zdravlje.

Ovim putem zahtevamo da se sve ovo malo ubrza, da se nađe pravi krivac, da se ne prikriva istina i da se neke stvari koje se vide na snimcima kamera ne guraju u stranu. Fali čitavih 89 sekundi sa snimka, i to deo gde je neko prišao i udario pokojnika flašom. Mislim da bi se u tom delu tačno videlo ko je to učinio - kaže majka optuženog Danijela Pešić.

protest Aleksinčana sud Okupljeni zabrinuti za Ognjenovo zdravlje; foto: T. R.Prijatelj porodice Dragan Aleksić ističe da uslovi koji su navedeni u rešenju za pritvor više ne stoje i smatra da Ognjen treba da se brani sa slobode.

Svima je na umu da je on već treći mesec u pritvoru. Svi uslovi koji su navedeni u rešenju za pritvor više ne stoje. Uticaj na svedoke ne stoji jer su svedoci saslušani. Uticaj na javno mnjenje više ne stoji jer je javno mnjenje već upoznato. Smatramo da Ognjena treba da puste da se brani sa slobode, jer tok procesa će ići i ako on bude na slobodi, a u prvom redu je njegovo zdravstveno stanje jer on ima samo 18 godina i nikada nije bio u ovakvoj situaciji - navodi Aleksić.

Da li će sledećeg četvrtka opet protestovati zavisi od reakcije istražnih organa, poručuju okupljeni i ističu da ako oni uzmu u obzir njihove poruke neće protestovati, a ako ne uzmu odlučni su, kažu, da istraju sve do oslobađanja optuženog iz pritvora.

Podsetimo, nakon tuče u jednom od aleksinačkih lokala u kojoj je zadobio teške povrede glave, 25-godišnji A.S. preminuo je u niškom Kliničkom centru. Nekoliko dana kasnije, uhapšena su trojica mladića od kojih se Ognjen P. sumnjiči da je izvršilac krivičnog dela, a nakon toga je uhapšena i vlasnica restorana zbog sumnje da je sakrila digitalni rekorder za video-nadzor i tako ometala istragu.

Naposletku, policija je uhapsila i dvojicu tinejdžera za koje se sumnja da su učestvovali u tuči.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    10:18 // 23. 7. 2021.

    Jel ste realni, ubijete nekog pa ga jos brane boze koliko su ljudi nerealni, ono svi u zatvor su nevini kako da ne...

  • Dragana pesic

    18:13 // 22. 7. 2021.

    Sto ne kazu zasto se nakon incidenta uhvatio za glavu i seo u kola?

  • Mile

    17:41 // 22. 7. 2021.

    Pritisak na istražne organe!? Da smo normalna zemlja, kad se sledeći put pojave odma u aps. Mogu da zamislim koliko je gneva kod rodbine ubijenog

    • ирена

      10:14 // 26. 7. 2021.

      Гнева код родбине убијеног свакако има јер им је одузет неко кога су волели у цвету младости. Разумљиво. Али гнев родбине је усмерен према ономе ко је крив за смрт младића. Да ли је Огњен крив? Да ли се неко други штити? Шта ће се десити ако се покаже и докаже да Огњен није крив ко ће надокнадити њему што је неправедно био у притвору?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: