Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 2. 8. 2013.

| Društvo

Alkoholizam i narkomanija problemi omladine

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
kosta-JUZNE-VESTI.jpg

U Savetovalištu za adolescentne pedijatrije prokupačkog Doma zdravlja sve je više omladine koja dolazi za savete i koja se suočava sa problemima narkomanije i alkoholozima.

Načelnik pedijatrije Doma zdravlja dr Verica Bojčić Ilić kaže da je svakim danom sve više dece koja žele da pričaju o ovim problemima.

- Najčešća pitanje koje postavljaju odnose se na alkoholizam i na opojne droge. Ređe su to pitanja o stupanju u seksualne odnose. Ono što je važno jeste da deca razmišljaju o tome i postavljaju pitanja. Najčešće dolaze sama, ali ima i slučajeva da su i roditelji uključeni – kaže Verica Bojčić Ilić.

2 Dr Verica Bojčić Ilić Ona dodaje da je preventiva najvažnija, pa je tako ova služba odlučila da se maksimalno posveti edukaciji dece i rešavanju pitanja alkoholizma i narkomanije kod adolescenata.

- Tih problema ima i oni se ne rešavaju odjednom, već moraju da se uključe svi, kako mi pedijatri, tako i roditelji, psiholozi - predlaže doktorka.

Prema njenim rečima, od septembra se „ žustrije i češće“ kreće u borbu protiv poroka.

- I policija je zainteresovana da zajedno sa nama organizuje tribine za decu i roditelje na kojima će se otvoreno govoriti o ovim problemima. Plan je da to bude druga polovina septembra, kada deca krenu u školu - najavljuje dr Bojčić.

Po njenom mišljenju, zarad budućnosti i na žalost sve masovnijeg korišćenja alkohola i opojnih droga, sve nadležne institucije treba ozbiljno da krenu u borbu protiv njih.

- U pitanju su naša deca i njihova budućnost, koja je ozbiljno ugrožena. Svi moramo da se potrudimo da im pomognemo da biraju zdrav život - zaključuje doktorka.

Pored pedijatrije i policije učešće u ovoj akciji uzeće i prokupački Dom kulture.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    18:11 // 3. 8. 2013.

    Zabraniti da se pivo i alkoholna pića prodaju i piju po ulicama i javnim mestima. U evropskim gradovima već postoji taj zakon.

    • tuta

      16:45 // 13. 9. 2013.

      Ostavite vi pice STRPAJTE PROKUPACKE DILERE IZA RESETAKA Sto ove sitne to i ove DONOVE Za koje znaju i osnovci a koji godinama prodaju,zelenese I sto je najgore vaze za gazde i izdaju se za ELITU PK..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: