Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:42, 1. 2. 2024.

| Društvo

Ambasadi Japana Niš važan zbog položaja

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Ambasador Japana
Forum održan kako bi se Ambasada Japana upoznala sa industrijskim potencijalom Niša i juga Srbije; foto: N. Đ.

Kako bi se upoznali sa industrijskim potencijalom Niša i juga Srbije, predstavnici ambasador Japana Imamura Akira, kao i predstavnici Japanske poslovne alijanse prisustvovali su Poslovnom forumu kompanija iz Niša i japanskih kompanija koje posluju u Srbiji.

Iako Ambasadar Japana Imamura Akira i direktor Japanske poslovne alijanse u Srbiji Takamaso Janu smatraju da je Niš važan zbog geografskog položaja, ali da japanske kompanije još uvek nisu previše zastupljene na jugu Srbije.

Niš se nalazi na raskrsnici auto-puteva i železničkih koridora, ali i zbog visoko kvalifikovane radne snage, koja je obučena na najboljim Univerzitetima u zemlji i mi kao Ambasada promovišemo saradnju, naročito kada se radi o podršci malim i srednjm preduzećima u Niši i ovom delu Srbije - rekao je ambasador Akira.

Na Poslovnom forumu kompanija iz Niša i japanskih kompanija koje posluju u Srbiji trebalo je da se obrati i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, međutim nije se pojavila. Prethodno je ambasadora primila u Gradskoj kući.

Iz Naučno-tehnološkog parka napomenuli su da odnosi između Srbije i Japana datiraju još iz 1882. godine kada je započeta pisama između cara Meiđija i kralja Milana Obranovića, kao i to da su aktivnostima Ambasade Japana u Srbiji, diplomatski odnosi i saradnja ojačani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mandrak

    15:37 // 1. 2. 2024.

    Od nas mogu da nauce kako se razboleti od nezdrave hrane, pušenja i fizicke neaktivnosti, kako se pije kafa, kako se krade, kako se malo radi, kako se djubre cuva u prirodi, kako se prave putevi sa rupama i propala prosjačka država. Nema šta drugo. Hvala Japanu na donacijama ali bacate pare u rupu bez dna.

    • kiza

      18:37 // 1. 2. 2024.

      pa malo li je!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: