Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 9. 3. 2019.

| Društvo

Ambasador Britanije: Zdravo medijsko okruženje bi bilo dobro za Srbiju

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti

Spontana debata u medijima bila bi dobra za razvoj demokratije u Srbiji, rekao je ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif. Međutim, kako ocenjuje i kroz analizu pretpristupnih pregovora kroz poglavlja 23 i 24, mediji u Srbiji nisu dovoljno slododni.

Zato su mediji, stava je, jedna od oblasti na kojoj bi u Srbiji trebalo da se dodatno radi.

Imamo različita viđenja koji su to problemi, kako da ih rešimo ali mislim da se svi slažu da za dobro funkcionisanje demokratije u modernom evropskom svetu, kao deo Evropske unije, je veoma važno da imamo jedno zdravo medijsko okruženje, u kome se javna debata odigrava spontano i korisna je za celu zemlju - rekao je ambasador Kif.

Dodao je i da se o ustavnim promenama i nezavisnosti sudstva razgovara sa Vladom Srbije, jer su to takođe oblasti koje zahtevaju da se na njima još radi.

Ipak, Kif ističe da je tokom svog mandata koji je trenutno na isteku, video napredak u procesu pregovora za članstvo u Evropskoj uniji. Uprkos tome što je zemlja koju predstavlja u Srbiji na pragu izlaska iz EU, kaže da Srbija treba da ide evropskim putem i da Britanija stoji iza toga, te da ne postavlja nove uslove vezane za Kosovo.

Vidimo da je odluka Srbije da se priključi EU dobar način za Srbiju da ona napreduje. Nešto što će biti od koristi za građane Srbije i za region. Tako da, i kada napustimo Evropsku uniju, mi ćemo nastaviti da budemo aktivna ambasada ovde, da nastavimo da podržavamo reformu, da podržavamo traženje rešenja za regionalne probleme i želimo Srbiji sve najbolje kao budućoj članici EU - dodao je Denis Kif.

Podsetimo, ambasada Velike Britanije boravila je dva dana u Nišu, gde su razgovarali sa građanima, čistili grad i imali mnoge druge aktivnosti. Niška gimnazijalka je učestvovala u njihovim aktivnostima kao ambasadorka na jedan dan, a sve sa ciljem, kako su naveli, da se približe građanima.

O ovom novom pop up vidu diplomatije i utiscima iz Niša Denis Kif je govorio u emisiji "15 minuta". Teme su bile i britanski investitori na jugu Srbije i koliko je ovo pogodno tlo za razvoj njihovog biznisa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Oleg Deliblatska

    12:13 // 12. 3. 2019.

    Sta li je problem u nekad razvijenoj Vojvodini?Kako znati kad ne znaju oni koji zive sezdesetak godina tamo.Da nije to sto Srbija pokriva manjak od poljoprivrede malo boljim turizmom i putarinom?

  • Malteski vitez

    10:56 // 12. 3. 2019.

    Srecno Novi Sad 2021 god. razvalice tu vasu laznu kulturu. Samo vi lazno kulirajte.

  • Naissus

    11:24 // 11. 3. 2019.

    Eh, da nam ti ne rece …..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: