Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 2. 10. 2012.

| Društvo

Ambasador Francuske u Pirotu

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
AMBASADOR.jpg

Francuski ambasador u Srbiji Fransoa Gzavije Denio sa predstavnicima Francuskog instituta posetio je opštinu Pirot i Gimnaziju, a razlog posete je potpisivanje sporazuma o poboljšanju uslova u dvojezičnom odeljenju koje od ove godine funkcioniše u pirotskoj Gimnaziji.

Poseta francuske delegacije počela je susretom sa predsednikom opštine Vladanom Vasićem i predstavnicima fabrike „Tigar tyers“ koja je u vlasništvu francuske kompanije „Michelin“. Posle sastanka potpisan je i sporazum kojim je i zvanično verifikovano prvo bilingvalno odeljenje u pirotskoj školi. Potpisnici sporazuma su direktor Gimnazije Bratislav Krstić, predsednik opštine Vladan Vasić, direktor Francuskog instituta u Beogradu Žan Lik Gester i direktor sektora za ljudske resurse u „Tigar tyersu“ Ljubiša Nikolovski.

Ambasador Francuske Fransoa Gzavije Denio je, zajedno sa direktorom Gimnazije Bratislavom Krstićem, održao i čas geografije u školi.

- Veoma sam zadovoljan što sam dobio priliku da predajem pirotskim đacima. Na zajedničkom času sa direktorom sam govorio o svojoj zemlji. Takođe, sa profesorima koji predaju u ovom odeljenju razgovarao sam na francuskom. Oni su dobro savladali jezik i mogu da predaju. Očigledno je da su uložili veliki trud, jer bez toga ovaj projekat ne bi uspeo - rekao je Denio.

I direktor pirotske Gimnazije je zadovoljan saradnjom.

- Đacima je bilo interesantno da im predaje ambasador. Mislim da je to za njih jedno veliko iskustvo. Ovo je prilika koja se, zaista, retko pruža - kaže Krstić.

Učenica Mirijana Pejčić priznaje da je prijatno iznenadjena posetom ambasadora Francuske.

- Veoma volim jezike i mislim da nastava u dvojezičnom odeljenju može samo da nam pomogne u životu. Imamo priliku da bolje naučimo francuski jezik i termine iz pet predmeta - kaže Pejčićeva.

Dvojezično odeljenje pirotske Gimnazije, koje je startovalo ovog septembra, ima 27 đaka. Za njih profesori na srpskom i francuskom predaju hemiju, biologiju, informatiku i računarstvo, geografiju i građansko vaspitanje.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: