Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 9. 6. 2021.

| Društvo

Ambasador Rusije: Humanitarni centar u Nišu jedan od najvažnijih projekata

Autor:U. K.Izvor:Južne vesti
harčenko rusija
Ambasador naglasio da je centar u Nišu humanitarni; foto: U. K.

Da je Niš u velikoj meri deo bilateralne saradnje između Rusije i Srbije rekao je ambasadora Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko tokom današnje posete Nišu. Osvrnuli su se ambasador i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i na rad Srpsko-ruskog humanitarnog centra, Društva srpsko-ruskog prijateljstva u Nišu kao i na buduće planove vezane za saradnju Rusije i Niša.

Jedna od glavnih tema razgovora gradonačelnica Niša Dragane Sotirovski i ambasadora Rusije Bocan-Harčenka bila je ona o značaju Srpsko-ruskog humanitarnog centra, koji je po rečima ambasadora jedan od najvažnijih projekata.

Danas je veoma važan dan za centar s obzirom na konferenciju na temu seizmologije. Sama konferencija pokazuje da centar ima samo humanitarni cilj i humanitarnu svrhu - rekao je ambasador.

IMG_20210609_100041-01 Prijem u Gradskoj kući; foto: U. K.Na konferenciji za medije na kojoj novinari nisu imali priliku da postavljaju pitanja rečeno je da je prethodnih godina grad Niš je intenzivno radio na poboljšanju i razvoju humanitarnog centra.

Sedište Srpsko-ruskog humanitarnog centra jeste u Nišu i mi smo potpuno svesni koliko su ljudi koji rade tamo pomogli nama u raznim nedaćama u kojima se našao ne samo Niš, nego i čitav ovaj kraj, kada su vanredne situacije u pitanju, pre svega poplave i požari - rekla je gradonačelnica Niša.

Saglasni su ambasador Rusije i gradonačelnica da Niš, kao i region južne Srbije, imaju veliki potencijal, te da je njihov razvoj ključan u budućoj intenzivnijoj saradnji Rusije i Srbije.

Niš kao lokalna samouprava se priključuje svim razgovorima koji pojačavaju tu bilateralnu saradnju izmedju Srbije i Rusije. Razgovorali smo o tome kako lokalna samouprava može da pomogne Rusima i ljudima koji su pripadnici udruženja srpsko-ruskog prijateljstva u Nišu i koliko zajedno zapravo možemo da pomognemo očuvanju svih onih spomenika na teritoriji naseg grada, a koji se tiču naše zajedničke istorije - kaže Sotirovski. IMG_20210609_104219-01 Pričalo se i o avio-liniji do Rusije; foto: U. K.

Gradonačelnica je rekla da se na sastanku koji je bio zatvoren za javnost govorilo i o potencijalnom povezivanju Niša sa Rusijom uspostavljanjem avio linije.

Na taj način, dodaje Sotirovski, turisti koji dolaze u Srbiju bi mogli da posete i Niš, okolne banje, kao i selo Gornji Adrovac, mesto pogibije ruskog pukovnika Rajevskog, koje je Turistička organizacija grada uvrstila u svoju ponudu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    10:46 // 10. 6. 2021.

    Sa ovakvom vlašću , i Rusi i Amerikanci da se udruže i da nam pomažu - nama nema spasa ! Narod nisam uzeo u obzir... ne znam zašto ?

  • AntiPA

    01:44 // 10. 6. 2021.

    Ruski centar je humanitarni? Stvarno? Nisam znao. Mislio sam da je neka špijunska jazbina jer ih nigde nije bilo do sada tokom svih humanitarnih kriza u ovom delu Srbije. Mozda i oni skupljaju pare za bolesnu decu? Ne? Secam se da ih nigde nije bilo kada su gorele planine, pa je na kraju placen avion da dodje iz Rusije. Tokom pandemije ih nigde nije bilo.

  • Jonca

    21:16 // 9. 6. 2021.

    @Prike,pa ti prike vrati pare koje uzimas od EUe,ne daj da te ona hrani,ne daj da te ona leci i da se pregledas medicinskim aparatima koji su oni donirali.Da se do tamo odvezes sanitetskim vozilom koji su oni takodje donirali,putem za koji su oni dali novac.Ako tim putem ides i preko nekog mosta ili pruge,znaj da su i za to dali pare.Ako imas nekog penzionera u kući i on neka vrati pare...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: