Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:36, 21. 6. 2012.

| Društvo

Ambasador Rusije u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSCF1151
Konuzin i Miletić

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin razgovarao je danas u Svrljigu sa predsednikom opštine Milijom Miletićem o uspostavljanju saradnje sa ruskim regionima u oblasti poljoprivrede i ekonomije.

Ruskog ambasadora ispred zgrade Skupštine opštine Svrljig dočekali su predstavnici lokalne samouprave, odbornici, privrednici i građani, ali i bajkeri „Noćni vukovi“.

- Ogromni potencijali su neiskorišćeni. Potrebno je da se što veći broj srpskih regiona i gradova, kao i preduzeća, uključi u intenzivniju saradnju sa ruskim regionima. Vaša opština ima poljoprivredne proizvode koji su potrebni ruskom tržištu i mi možemo da koristimo veću količinu od one koju vi proizvedete. Razgovarali smo sa predsednikom Miletićem da potražimo dodatne mogućnosti sa saradnju sa ruskim regionima i o tome koja preduzeća mogu učestvovati u većim projektima koji bi trebalo da budu pokrenuti do kraja ove godine – kaže Konuzin.

Ruski ambasador naglasio je da bi do kraja godine trebalo da počne izgradnja „Južnog toka“ i završetak projekta o modernizaciji srpske železnice i da bi bilo dobro da što veći broj domaćih kompanija učestvuje u realizaciji tih projekata.

- Stavili smo akcenat na poljoprivredu, voćarstvo, ali i stočarstvo, kao i o ostalim bitnim stvarima za dalji napredak opštine Svrljig. Direktno ćemo sa privrednim subjektima iz Svrljiga razgovarati o njihovim mogućnostima za ulazak u partnerske projekte sa Rusijom. Očekujemo i direktne donacije opštini Svrljig, kao i intenziviranje saradnje sa Ruskom federacijom uz pomoć ambasadora Konuzina – rekao je Miletić.

U Kulturnom centru prezentovan je kratak film o opštini Svrljig i njenim potencijalima, kao i mini program folklorne sekcije.

Sa predsednikom Miletićem ambasador je obišao i preduzeća MIN DIV Svrljig i Jeligor, kao i crkvu Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene u Svrljigu.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    07:10 // 23. 6. 2012.

    Ja sam mislio da su bajkeri pravi rokeri, nisam znao da ima i onih koji voze luksuzna kola i slušaju Cecu!?!?
    Ali čovek se uči dok je živ
    :)

    • Bajker

      13:30 // 23. 6. 2012.

      Ama opasan si mi ti, ali nemoj mnogo da mislis jer se poprilicno naprezes... Ucis li i sada dok pratis pink?
      Vidis ja nisam znao da postoje i zutaci rusofili, ali su se nekako "ugurali" da se slikaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: