Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 19. 11. 2018.

| Društvo

Ambasador Skat spreman da podrži dolazak američkih investitora u Niš

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Skat-i-Bulatović;-foto:-JV
Ambasador Skat u poseti Nišu; foto: JV

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović pohvalio je niški budžet ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Kajlu Skatu, koji je u razgovoru sa njim rekao da je spreman da podrži nameru američkih investitora da dođu u Niš.

Ambasador Skat je posetio Niš, kako bi hemato-onkološkoj klinici poklonio pokretni rendgen, ali je iskoristio priliku i da razgovara sa gradonačelnikom o razvoju civilnog sektora, ali i proširenju privredne, kulturne i naučne saradnje u Nišu.

Nakon sastanka u Gradskoj kući nije bilo izjava za medije, a u saopštenmju koje je poslato navedeno je da je Skat Niš nazvao glavnim gradom južne Srbije, a iako nije bilo konkretnih najava, naglasio je da je spreman da podrži svaku nameru američkih investitora da dođu u Niš, što je, kako kaže, od velike važnosti za razvoj ovog dela Srbije. Skat,-Bulatovic,-Mitrovski;-foto:-JV Ambasador Skat u poseti Nišu; foto: JV

Bulatović je ambasadoru govorio o aktuelnostima u gradu, a pre svega je istakao stabilizaciju budžeta, što "povećava kapacitete i potencijale za razvoj i privlačenje novih investicija".

Govoreći o saradnji sa SAD, gradonačelnik Bulatović je posebno istakao primer Filip Moris-a koji je nedavno obeležio 15 godina poslovanja u Nišu, a i dalje predstavlja najveću i najznačajniju stranu investiciju u Nišu, i izrazio nadu da će stopama američkog duvanskog giganta uskoro poći i još neka od velikih kompanija, posebno imajući u vidu da će budući Naučno-tehnološki park imati kapacitete povoljne i za neke od američkih informatičkih giganata - navode u kabinetu gradonačelnika.

Ambasador je poručio da će nastaviti da održava dobru saradnju između američkog i srpskog naroda. Osim donacija Kliničkom centru, Skat je podsetio da u Nišu ima projekata koji su "svakodnevni", kao što je Američki kutak gde mladi mogu da uče engleski jezik i saznaju više o njihovoj kulturi, kao i USAID program za razvoj juga Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    03:16 // 20. 11. 2018.

    Поштујмо Вука. Скот.

  • Jocko Jockovic

    20:57 // 19. 11. 2018.

    On je, koliko ja znam, Skot a ne Skat.

    • Sava

      13:17 // 20. 11. 2018.

      Sve jedno kako se zovu.Skot ili Kurc, mi nadrljasmo skroz na skroz.Nama pored ovolikih "prijatelja", neprijatelji nisu ni potrebni...

  • Stojko

    20:25 // 19. 11. 2018.

    G-dine Skote, toliko je Bela Kuća investirala u /op/stajanje Srbije, da i sama neizvesnost oko prestanka, izaziva u nama pravu noćnu moru. Šta nam se sve može slučiti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: