Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 4. 10. 2013.

| Društvo

Ambasadori se slikali i odlazili iz Niša

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
perisic-i-austrijanac.jpg
Perišić u razgovoru sa ambasadorom Austrije Johanesom Ajgnerom (08.11.2012.)

Od preuzimanja vlasti do danas niško gradsko rukovodstvo razgovaralo je sa 19 ambasadora. Obećavalo se puno, a ostvarilo veoma malo.

Nišlije bi danas do Venecije i Bratislave trebalo da putuju avionom, jer je tokom razgovora gradonačelnika Niša Zorana Perišića i ambasadora Slovačke u Srbiji Jana Varšoa, u avgustu prošle godine, to bila jedna od glavnih tema.

Ipak, ni posle više od godinu dana avioni ne lete na liniji Niš - Venecija - Bratislava.

Ambasador Indonezije Samjuel Samson Niš je posetio 10. oktobra prošle godine i tom prilikom najavio otvaranje jedne fabrike u Nišu. Posle skoro godinu dana fabrike i dalje nema.

Takođe, ništa nije bilo ni od najavljenih bratimljenja sa mađarskim gradom Debrecinim i grčkom Patrom. To su prilikom posete Nišu najavili ambasador Mađarske Oskar Nikovič i Grčke Dimostenis Stotidis.

Svaki od 19 ambasadora, koliko ih je, prema podacima sa sajta Grada, do sada bilo u Nišu govorio je o odličnom potencijalu juga Srbije za nove investicije i nova ulaganja. Ipak, od toga se ništa nije ostvarilo.

Najkonkretniji je bio ambasador Finske koji je aprila ove godine u Niš došao sa delegacijom privrednika i investitora koji su sa gradskim rukovodstvom razgovarali o novim ulaganjima. Ipak, konkretnih odgovora iz Finske za sada nema.

Gradonačelnik Niša ugostio je čak dva ambasadora Japana. Poslednjeg, Masafumija Kurokija nedavno, ali osim kulturnih manifestacija svake jeseni većih pomaka u saradnji sa ovom zemljom nema. Iako je bilo reči da će turisti iz ove zemlje u većem broju doći 2013. zbog proslave Edikta to se nije desilo.

Planovi su ostvareni jedino kada su u pitanju Italija i Francuska.

Italijanski ambasador je obećao finansiranje opere Đuzepe Verdi i tako je i bilo, a prvi ambasador kojeg je ugostio Perišić nakon preuzimanja vlasti Francuz Gzavije Denio najavio je otvaranje departmana za Francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Nišu što je i učinjeno prošle godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sasa petrovic

    16:52 // 10. 10. 2013.

    Zorane Jovanovicu. Darko je oficir, bio je upravnik vojnog zatvora, a po stare dane je zavrsio prava. kKada je toliko pametan sto nije redovno zavrsio nego sada preko politike.

  • Vujadin Vujadinovic

    00:20 // 7. 10. 2013.

    Dajte SNS omladinci pomognite ovom sirotom Zoranu da komentarima odbrani gradonacelnika!Propade covek kucajuci...

  • nenad

    19:49 // 5. 10. 2013.

    G-dine Z.Jovanovicu,umesto komentara,upucujem Vam pitanje; Da li Vam je toliko apostrofirani /u negativnom kontekstu/ gradonacelnik Nisa,stogod rod-kum,stari svat, pobratim, te se satrste braneci ga ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: