Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 6. 9. 2021.

| Društvo

Ambulanta “Čair” od srede u kovid sistemu, Sotirovski kaže da situacija u Nišu nije ohrabrujuća

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
kovid ambulanta cair
Nova kovid ambulanta će raditi od 7 do 22 sata; foto: JV/S. J.

Zbog povećanja broja novoobolelih u Nišu ambulanta “Čair” će od srede, 8. septembra, biti u kovid sistemu, saopštavaju iz Doma zdravlja i najavljuju da će raditi od 7 do 22 sata. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da epidemiološka situacija u gradu nije ohrabrujuća i da će škole preći na onlajn nastavu ako broj zaraženih nastavi da raste.

Kako navode iz niškog Doma zdravlja, u kovid ambulanti “Čair” lekari će obavljati preglede, laboratorijske analize, snimanje pluća i testove na koronu, a davaće i infuzije.

Pacijenti koji nemaju simptome kovida, a koji treba da prime infuziju, od sutra će to moći da učine u ambulanti “Nikola Tesla”, gde će iz “Čaira” biti premešten infuzioni centar.

Da epidemiološka situacija u Nišu nije ohrabrujuća i da je počeo novi talas kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski i apeluje na građane da se vakcinišu.

Mi spadamo u red onih gradova koji imaju dobar procenat vakcinisanih ljudi, ali ne i dalje dovoljno dobar u odnosu na ono što se traži, a traži se da budemo svi maksimalno zaštićeni kako bismo mogli da se vratimo normalnim životima - objašnjava Sotirovski.

Prema njenim rečima, ako broj novozaraženih nastavi da raste škole će preći na onlajn nastavu, a eventualne promene u funkcionisanju grada, kako je istakla, mogle bi da izazovu nezadovoljstvo ugostitelja.

Sada kada u septembru imate ponovo eventualnu najavu promene funkcionisanja čitavog grada jednostavno nisu ohrabrujuće vesti ni što se tiče škola, ni što se tiče restorana i ugostiteljskih objekata. Kako će sada ljudi da reaguju ako dozvoljeno vreme za rad ugostitljskih objekata smanjite, odnosno skratite do 22 sata? Nezadovoljstvo među ugostiteljima koji hrane toliko porodica u Nišu, nezadovoljsto među ljudima koji vole restorane i kafiće - navodi Sotirovski.

Podsetimo, osim “Čaira”, u Nišu rade i kovid ambulante u naseljima Branko Bjegović i Duvanište, čije je radno vreme prošle nedelje produženo do 22 sata zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a na koronu su juče bila pozitivna 134 pacijenta u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana

    22:17 // 6. 9. 2021.

    Skole sto pre prebaciti na online...ili smo gotovi!!! Niko ne postujes mere....strasno

    • Zima

      08:23 // 7. 9. 2021.

      Deca su nam dovoljno unazadjena vec proslom online nastavom.Polovina nastavnika nezna da ukljuci kompjuter, procitajte prepisite.. Moli boga za skolu

    • Zima

      08:26 // 7. 9. 2021.

      Nije ti ovo Svedska, kod nas je online nastava samo nastava i obaveza za roditelje.Treba prvo obuciti nastavnike da predaju online casove a za to treb

  • Torpedo

    18:22 // 6. 9. 2021.

    Kakva inteligencija, za nepoverovati ! Ceo dan slusas i citas sta ce klizni stab reci, pa prepricavas !

  • Sir

    17:57 // 6. 9. 2021.

    Nemojte da nas vozite odavde u konc.logor u kruševcu. Otuda se retko ko vraća...živ.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: