Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 11. 8. 2017.

| Društvo

Ambulanta “Jastrebac” se ponovo otvara, pacijente će lečiti direktorka Medicine rada

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
stetoskop
Direktorka Medicine rada preuzima ambulantu; foto: Flickr; labormikro (Ilustracija)

Iako je direktorka Medicine rada Slađana Majkić rekla da će ambulanta “Jastrebac” biti zatvorena dok se ne vrati sa bolovanja jedini lekar koji tamo radi, u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića kažu da će ona ipak biti otvorena u ponedeljak 14. avgusta. Pacijente će do povratka lekara, kažu, pregledavati upravo direktorka Majkić.

I dok Majkićeva tvrdi da je ambulanta u kojoj se leči oko 9.000 Nišlia zatvorena jer je premalo lekara u Nišu, u Kabinetu gradonačelnika kažu da je na sastanku sa rukovodiocima Kliničkog centra Niš, Doma zdravlja, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika konstatovano da ima i više nego dovoljno radnika. Problem je, kažu, u “lošoj organizaciji”.

Na sastanku je još jednom konstatovano da Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Niš ima višak zaposlenih u odnosu na usvojene normative i da je, usled loše organizacije posla i upravljanja radom, došlo do neprihvatljive situacije da jedna od ambulanti, ambulanta „Jastrebac“, bude zatvorena - kazali su u Kabinetu.

Zbog toga će, dodaju, do povratka nadležnog lekara sa bolovanja, Majkićeva od ponedeljka preuzeti rad u ambulanti “Jastrebac”.

Podsetimo, ambulanta "Jastrebac" zatvorena je pre nekoliko dana jer je nadležni lekar otišao na bolovanje. Građani koji se tamo leče u dvorištu ambulante potpisivali su peticiju da se ova zdravstvena ustanove čim pre otvori, a Majkićeva je kazala da je problem nastao jer je premalo niških lekara, a i oni koji rade imaju previše godina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mirjana

    08:02 // 14. 8. 2017.

    smanjite plate doktorima i primite sa biroa u kojoj drzavi ima jedan doktor na devet hiljada kartona odgovornost gradonacelnika i smena

  • Mika

    13:59 // 12. 8. 2017.

    .... da poboljsas stanje stvari, dao bi ostavku i dostojanstveno se povukao. Ali .... Mozda to ipak ovde ne vazi...

  • Sasa Zivic

    09:34 // 12. 8. 2017.

    Dovoljno lekara ima samo na Pinku, u glavama Gradonačelnika i Ministra zdravlja, te u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje. U životu nedostaju. Podrška za doktorku Majkić. Nije lako sa nesposobnom i bahatom vlašću.

    • Mika

      13:52 // 12. 8. 2017.

      Slazem se sa Vama sa svim sto ste rekli osim ove podrske doticnoj direktorki. Prvo, ako je dr iz sluzbe itekako je bila upoznata sa radom i problemima u radu sluzbe i uhvatila se fotelje zarad cega? Ocigledno ne da bi ih konstruktivno resavala vec verovatno zarad nekih svojih licnih interesa, jer nedostatak lekara u ambulanti ona resava zatvaranjem ambulante. Najvaznije je dohvatiti se fukcije

    • Mika

      13:56 // 12. 8. 2017.

      a velika vecina i ne razmislja o tome da li je dorasla nekoj funkciji uopste, i dal je sposobna da organizuje rad sluzbe suocava se sa problemima i resava se. Nego dohvate se fotelje, to onda koriste da resavaju neke svoje licne interese a sto se problema tice pravdaju se da su ih zatekli i da su im ruke vezane. Pa izmem ti onda tu sposobnost, da si castan i posten uvidevsi da ne mozes

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: