Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:09, 21. 11. 2023.

| Društvo

Američka ambasada nudi do 15.000 dolara za medijske projekte

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
laptop
Do 30. novembra mogu se poslati predlozi projekta za grantove do 15.000 dolara; foto: JV / V. M.

Američka ambasada u Srbiji podržaće grantove od 2.000 do 15.000 dolara, kao podršku medijima koji žele da projektima ojačaju medije i demokratiju u Srbiji. Prijavljivanje za projekte i predlozi budžeta mogući su do 30. novembra.

Teme koje će biti u fokusu, kako kažu iz Media i reform centra koji je objavio poziv, biće podrška digitalnim platformama i onlajn medijima, promovisanje različitosti, jednakosti, inkluzije i pristupačnosti u medijskom prostoru, kao i podrška slobdnim medijima i bezbednosti novinara.

Predviđeni datum početka realizacije projekta: najranije 15. decembar 2023. godine. Trajanje projekta: maksimalno do 9 meseci. Poželjno geografsko područje: centralna, zapadna, južna i istočna Srbija, grad Niš. Pravo učešća imaju mediji, novinarska udruženja i asocijacije, organizacije civilnog društva, ekspertske organizacije i obrazovne ustanove - ističu iz niškog MiRC-a.

Jedan od preduslova je, ističu, da organizacija mora biti registrovana u APR-u, te da neće razmatrati projekte koji uključuju političke aktivnosti, humanitarne aktivnosti, kampanje za prikupljanje sredstava, ukoliko su komercijalne prirode i ne ispunjavaju kriterijume konkursa.

Takođe, navode da neće biti razmatrani ni projekti koji nisu pristigli na vreme, nemaju uređen budžet prema datim smernicama, ali i ako su pisani uz pomoć veštačke inteligencije.

Iz MiRC-a ističu da pitanja mogu da im se pošalju do 25. novembra do ponoći na mejl [email protected], a da projekat do 30. novembra na istu mejl adresu.

Napominju da prijave mogu biti napisane i na srpskom i na engleskom jeziku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja, Sofronije

    00:55 // 22. 11. 2023.

    Posle osiromašenog uranijuma, nemOj ništa više da doniraju, dosta je !!!

  • Slavica

    10:26 // 21. 11. 2023.

    Donacije daj Ambasada koja uvek daje za sve.Bice vise nego zahvalni koji konkurisu za pomoc na projektu.Hvala Americkoj ambasadi na donacijama .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: