Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 23. 3. 2022.

| Društvo

Američka ambasada prokupačkom Udruženju donirala kombi za prevoz osoba sa invaliditetom

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
kombi
Predstavnici Ambasade SAD donireali kombi vozilo prokupačkom Udruženju; Foto: Lj. M.

Specijalizovani kombi za prevoz osoba sa invaliditetom, kapaciteta šest mesta za sedenje i dva za invalidska kolica, donirala je američka ambasada prokupačkom Udruženju obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti. Donaciju je uručio vojni ataše i predstavnik američke Ambasade pukovnik Kori Šej, a vrednost novog vozila je oko 37.000 dolara.

Predsednik Udruženja Miša Cvetković kaže da će donacija olakšati svakodnevno funkcionisanje šesnaestak mlađih članova različitog uzrasta koji dan provode u selu Vodice nedaleko od Prokuplja, gde je za njih napravljen celodnevni boravak. kombi Novo kombi vozilo za Udruženje; Foto: Lj. M.

Vozilo ćemo koristiti svakodnevno za prevoz naših korisnika. Svakako će nam olakšati prevoz dece i lakše ćemo funkcionisati, jer ih prevozimo od njihovih kuća do dnevnog boravka “Sunce” i nazad, a do sada smo imali staro vozilo koje je već amortizovano – rekao je Cvetković.

Predstavnik američke ambasade Kori Šej kaže da je saradnja SAD-a i Srbije unazad 140 godina i da se ona unapređuje, a da je donacija posebno značajna jer je usmerena osobama sa invaliditetom. spomenik Predstavnici Ambasade i načelnik Topličkog okruga položili vence na spomenik junacima Gvozdenog puka; Foto: Lj. M.

Teško je kada živite sa nekom vrstom invaliditeta i zato je posebno zadovoljstvo kada se pomaže takvim ljudima. Nadam se da će ova donacija bar malo poboljšati život takvim ljudima, posebno deci i da će koristiti Udruženju – rekao je Šej.

Predstavnike ambasade primio je u Prokuplju načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković koji je sa gostima položio vence na spomenik junacima Gvozdenog puka u novoizgrađenom Spomen parku, na mestu u blizini železničke stanice odakle su mobilisani Topličani krenuli u Veliki rat. kombi Novo vozilo ima 2 mesta za prevoz invalida sa kolicima; Foto: Lj. M.

Srbija i SAD su uvek bile na istoj strani, a srpski velikani poput Tesle ii Pupina su svoje najveće uspehe ostavrili u Americi. Ono što je danas najvažnije, to je privredna saradnja i dolazak američkih investitora u Srbiju i ta saradnja će biti još intenzivnija, jer moramo da radimo za bolju budućnost i bolji život naših građana - podsetio je Miljković.

Tokom obilaska Prokuplja gosti su obišli i spomen sobu junacima Gvozdenog puka, gde su ih predstavnici prokupačkog Muzeja upoznali sa postavkom slika i predmeta iz Prvog svetskog rata od 1912. do 1918. godine. spomen soba Spomen soba junacima Gvozdenog puka; Foto: Lj. M.

Pored visokih zvanica američke ambasade uručenju ključeva novog vozila prisustvovao je i predsednik Udruženja srpsko-američkog prijateljstva profesor doktor Dragan Milić koji je istakao da saradnja sa ambasadom Amerike i Komandom američke vojske traje već 7 godina i da je od njih u Srbiju kroz različite projekte stiglo blizu 4 miliona dolara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milović

    01:23 // 24. 3. 2022.

    Sramota je što smo dočekali okupatore kao oslobodioce...Da su naši tako radili sa turcima, švabama i bugarima oni bi i dalje bili ovde...

  • koliko botova prati juzne vesti

    21:54 // 23. 3. 2022.

    sram vas bilo ako imate obraza, za sve komentare

  • Ono kad sendvic sa pecenicom smatras za luksuz pa se ubijes od botovanje za jedan sendvic

    21:15 // 23. 3. 2022.

    Botovi na ovu vest? Vidi se da se blize izbori.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: