Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 28. 11. 2012.

| Društvo

Američki ambasador u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
majkl-kirbi.jpg
Majkl Kirbi, ambasador SAD-a, foto: infobiro.tv

Majkl Kirbi, američki ambasador u Srbiji posetio je Niš i obišao Klinički centar, Univerzitet, ali i kompleks bivše kasarne Bubanjski heroji.

Ono što je ambasador posebno istakao je istorija Niša i sve ono što ovaj grad vezuje za vreme Rimljana i Vizantije.

- Ovo je mesto Konstantinovog rođenja, ovo je Grad starog Rima, mesto gde su mozaici prelepi. Jedna kombinacija divne prošlosti i sadašnjosti - rekao je ambasador Kirbi.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić podsetio je da Sjedinjene Američke Države Srbiji pomažu od 2002. godine. U Nišu su prisutni i investitori iz Amerike.

- Najviše kroz dve kompanije, kroz “Srbijaturist" čiji je vlasnik Srba Ilić i kroz jednu veliku investiciju, to će biti verovatno najveće gradilište na Balkanu, kroz prostor u kasarni Bubanjski heroji - rekao je gradonačelnik.

Ambasador Kirbi koji je prvi put u Nišu, naglasio je da će se na insistiranje gradonačelnika potruditi da u Niš dovede još investitora iz SAD-a.

Nakon prijema u Gradskoj kući američka delegacija obišla je Klinički centar, Univerzitet i kasarnu Bubanjski heroji. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lik iz centra

    13:49 // 30. 11. 2012.

    nesto sam nacuo po gradu zasto je ovaj mister dosao u nis.obisao je bivsu kasarnu na bubnju.plan je da se tamo napravi neka bolnica,americka kako razumedoh,sto dovoljno govori o onim mamografima koje cemo vratiti japancima.sta ce nam nesto japansko,kad ce ameri da dodju ovde da se naseljavaju,pa ce ljudi lepo da se lece u svojim bolnicama!

  • Србија

    10:05 // 29. 11. 2012.

    Погледајте људи "Дигиталног Анђела" на (youtube) он ће вам објанити ко су заправо Американици и шта они желе да ураде од Србије!

  • buduci novinar

    02:34 // 29. 11. 2012.

    Zasto kolege iz Juznih vesti nisu rekli da je Njegova ekselencija posetila Filozofski fakultet u Nisu i redakciju Studentskog dnevnog lista? To nije znacajna informacija? Hvala na saradnjii.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: