Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:57, 31. 1. 2022.

Anketa JV: 53 odsto čitalaca podržava ideju izgradnje crkve na prostoru niškog Kliničkog centra

plan Crvka bi trebalo da bude između klinika; foto: M. S.

Na anketu Južnih vesti odgovorila su 1.183 učesnika, a veći broj podržava ideju da se između klinika Univerzitetskog kliničkog centra izgradi mala crkva. Da verski objekat ne bi trebalo da bude na tom mestu odgovorilo je 47 odsto čitalaca.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Cvrc Milojko

    09:52 // 31. 1. 2022.

    Super.
    Ajde sada napravite anketu koliko je gradjana za da se pored te crkve izgradi i jedna mala dzamija, sa malom katolickom katedralom pored u okolinini budistickog hrama pa da vidimo da li smo veci vernici ili veci sovinisti.

    • Miloš Durlan

      11:27 // 31. 1. 2022.

      Kada budu neke od evropskih zemalja gradile Pravoslavne crkve pored svojih Katoličkih crkava u sastavu njihovih bolnica e tada bi treblo i mi da gradimo pored nasih Crkava katolicke crkve i budisticke hramove. Do tada DOSTA JE VISE da preispitujemo Srbi sami sebe dali smemo da gradimo Pravoslavne Crkve na svojoj zemlji a da ne uvredimo nekog tamo?! ili pitamo druge!
      Vernik Sovinista

  • unikum

    10:05 // 31. 1. 2022.

    A da se sagradi neki vrtić?

  • AntiPA

    10:23 // 31. 1. 2022.

    I sada znamo zasto nam ni promena vlasti ne moze pomoci. Sirotinja ostaje sirotinja ne zato sto nema para, vec zato sto ne razume ko i sta je drzi u siromastvu. Sprega vlasti i crkve je obicno potkupljivanje i zastrasivanje sirotinje, da se ne bi bunila i da bi se bojala “Boga”.

    • Sloba

      11:36 // 31. 1. 2022.

      To što ste napisali jednostavno nije istina. Čak i da jeste tako to nije dobro i nalik je guranju stranačkih kadrova u zdravstvo na primer. Svrha crkve je duhovno obrazovanje jednog naroda, kao što škola obrazuje ljude na drugu stranu. Ako je sve u redu ta dva bi trebala da budu temelj jednog društva.

  • Raša

    11:06 // 31. 1. 2022.

    Ideja je odlična, samo se nadam da na novoizgrađenoj crkvi neće stajati napisana zahvalnost američkoj vojsci, kao na zgradi kardiohirurgije, pošto su akteri ideje isti.

  • Verko

    11:21 // 31. 1. 2022.

    Botovi su izboksovali taj rezultat. Većina ljudi su svesni da je krajnje neumesno graditi verske objekte srednjevekovne arhitekture u trećoj deceniji 21. veka. Što kaže jedan čuveni srpski arhitekta: "svaki novi sagrađen verski objekat je spomenik ljudskoj gluposti."

    • Vlada

      14:21 // 31. 1. 2022.

      Komentar na mestu!

    • ђура

      09:36 // 1. 2. 2022.

      Ако уз цркву не направе и дом за попадију онда нису ништа урадили .

  • Bojan

    11:25 // 31. 1. 2022.

    A da sprovedete anketu u bolnicama pored, crkva ili renoviranje ginekologije, crkva ili aparati za decu. Bolesnog li naroda ali u mozak.

  • redovni citalac

    11:35 // 31. 1. 2022.

    Crkva umesto bolnice.

    U crkvi ce biti manje ljudi. Manje ce da vredjaju u crkvi nego u bolnici. Manje ce da psuju pacijente, podmicuju doktore. U crkvi je pop dva tri. U bolnici treba se podmiti dosta doktora, sestara..


    Ako su birali gde ima manje losih ljudi, izabrali su dobro. Bolnica je patologija losih ljudi. Ima dobrih lekara, al losih bezobraznih i korumpiranih mnogo vise.

    • Bojan

      13:07 // 31. 1. 2022.

      Bravo za komentar, pogotovu u Nisu, misle da sve znaju, nepodnose jedni druge, svu bi u politiku da budu glavni. A pacijenti ispaštaju. Nema reagenasa. Strasno je, ko može neka se leči van ove zemlje.pogotovu sad kad su sve deca lekara stakala za posao...

    • Jasar

      14:40 // 31. 1. 2022.

      Tako je, odes kod fizijatra on kaze, da snimas privatno jos te navede u privatnoj klinici bas gde on to radi,a prvo pitanje od vrata " gde radite " jasu ovaj napaceni narod, gde ce im dusa...

  • Svako popče se lečilo u bolnici a ne u crkvi

    11:49 // 31. 1. 2022.

    To je lepo. Sveštenstvo i vernici bi i trebali da se leče po crkvama (Tumane, Ostrog). Ostali mogu onda da idu u bolnice (crkva i onako ne plaća porez

  • Srecko Sojic

    11:59 // 31. 1. 2022.

    A dase sagradi novo moderno porodiliste i klinika za decu poput tirsove
    A da SNSovska vlast samo u beogradu gradi a i nerazmislja toliko o deci jer toje dobro za nasu decu AV AV AV da sto pre odu iz ove prcije zvanom srbija

  • Jedino sto vredi umno je u Beogradu

    12:13 // 31. 1. 2022.

    Neobrazovanima ce uvek trebati crkva.. Inace crkve su nam pune tim istim narodom nedeljom pa fali jos po neka.. Svega ostalog imamo. I promena vlasti nece doneti nista dobro. Ostace sve isto.

    • Bruno

      18:24 // 31. 1. 2022.

      Kako da ne!? Obrazovni veoma kulturni programi hepy, pink, a ni rts ne zaostaje mnogo iza njih, šund pevači/ce, nazovi književnici itd. Sve to iz blej

  • Bruno

    14:39 // 31. 1. 2022.

    @Sloba Duhovno obrazovanje je je čitanje knjiga, odlazak u pozorište, operu, balet, koje u Nišu nema, itd. Zatucan narod sa pink duhovnim obrazovanje

  • Bruno

    15:07 // 31. 1. 2022.

    Korupcija ima duboke korene u ovom društvu. Neke 89, 90 bio sam u N.Banji da završim neki posao sa našim gastarom. On mi je tad rekao da ovde svi nešto očekuju od njega, mislim na zdravstvene radnike. Reka mi je i ta to nije doživeo u Nemačkoj. Isto tako su i crkve preteče političkih partija. Što se hrišćanska crkva podelila? Pa bilo je više njih koji su hteli da budu glavni.

  • Mirjana

    10:03 // 1. 2. 2022.

    To nam je jedino I ostalo kad smo izgubili poverenje u zdravstvo da se pomolimo

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: