Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 23. 7. 2019.

| Društvo

Anketa JV: Čitaoci protiv toga da paun postane simbol Niša

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Paun park Čair
Paun možda simbol parka Čair, ne i Niša; Foto: J. C. M.

Pored prepoznatljivih obeležja Niša - Tvrđave, Ćele-kule, "Tri pesnice" i spomenika na Čegru, kao i simbola kao što su vilin konjic i hristov monogram, direktor JKP Mediana, preduzeća koje je u Čairskom parku postavilo cvetnu skulpturu pauna, kazao je da bi ova životinja mogla da postane simbol grada. U anketi Južnih vesti, većina čitalaca to ne vidi kao dobru ideju.

Od 734 ljudi koji su učestvovali u anketi, čak 557 je odgovorilo negativno na pitanje "Da li bi paun trebalo da postane simbol Niša?". To je zamalo 76 %. Za ovakvu ideju bilo je njih 95, što je u procentima 13. Bez stava o ovoj temi bila su 82 čitaoca, odnosno 11 % onih koji su uradili anketu. Anketa Screenshot: Anketa JV

Na osnovu ove ankete može se zaključiti da su čitaoci Južnih vesti protiv ovakve ideje.

Ipak, paun bi mogao da postane simbol čairskog parka, s obzirom na to da je mnoge šetače zaustavio da se slikaju ispred ove cvetne statue.

Podsetimo, JKP Mediana je raspisala tender za nabavku upravo cvetne skulpture pauna, a kao jedini ponuđač javio se Atelje za izradu topijarnih figura Kucljak. Plaćen je 580.000 dinara bez PDV-a, a kako je rečeno iz komunalnog preduzeća, zaliva se kap po kap, osvetljen je noću i pokriven video-nadzorom.

Direktor Mediane Dragoslav Pavlović je kazao da paun simbolizuje prosperitet i da je jedina od životinja koja se pojavljuje u Bibliji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prcko

    10:12 // 24. 7. 2019.

    Na kraju i bi Paun jer to vam je politika SNS-a, dela zapadnih i antisrpskih sluga. Narod ne zeli podelu Kosova, ne zeli pregovore s teroristima, ne zeli Nato, niko ga ne pita da li zeli u EU, ne zeli Brnabicku, i jos mnogo toga. Ali za pare i vlast spremni su na svaki izopaceni vid ponizenja srpskog naroda svuda i na svakom mestu. Evo sad nam namecu paune koji blage veze nemaju sa ovom zemljom.

  • Aca

    08:09 // 24. 7. 2019.

    Neka prebace Šabana u Čair!,Kako grad stagnira mozda bi bilo dobro da stave tepsiju bureka kao simbol grada!

  • ???

    05:06 // 24. 7. 2019.

    E,moj Pavlovicu,mislio sam da si pametniji.

    • sozontije

      09:35 // 24. 7. 2019.

      Pametan je,pametan.Ovo košta 500 evra,a razlika 4 500 evra.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: