Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 17. 3. 2023.

| Društvo

Anketa JV: Skoro dve trećine čitalaca podržava zabranu pušenja u ugostiteljskim objektima

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
lokali
Stižu "crni dani" za pušače; foto: Vanja Keser

Čitaoci su u anketi Južnih vesti o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima, koju je predložila ministarka zdravlja, dali svoje mišljenje - 60,46% njih podržava zabranu, 38,17% ne podržava, dok 1,37% čitalaca nema stav.

Najava ministarke zdravlja Danice Grujičić da bi u Srbiji mogla da bude uvedena zabrana pušenja u zatvorenom prostoru i da je Zakon spreman izazvala je polemiku u javnosti.

Nešto manje od dve trećine čitalaca koji su glasali na sajtu Južnih vesti, njih 529, podržava uvođenje zabrane. Da ne treba uvesti zabranu kažu 334 osobe, dok 12 njih nema stav.

Niški ugostitelji kažu da bi za mnoge od njih to značilo zatvaranje, a lekari da bi efekti bili isključivo pozitivni i da Zakon nije protiv pušača, već da bi zabrana mnoge podstakla da ostave cigarete.

U anketi u centru Niša mišljanje su takođe bila podeljena - neki su rekli da je to diskriminacija pušača, a neki da bi svima bilo prijatnije kada bi u kafićima vazduh bio čist.

Inače, Grujičić je rekla da predstoji usaglašavanje Zakona sa drugim zakonima, javna rasprava, usvajanje u Vladi i nakon toga u parlamentu. Rekla je i da smatra da bi kazne za pušenje u lokalima trebalo da budu milion dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ytongy

    20:01 // 18. 3. 2023.

    Svaki ugostitelj treba sam da odluci a kom se ne svidja neka ide unepusacke lokale

  • Igor

    09:04 // 18. 3. 2023.

    Ja kao nepusac,zimi nema gde da odem izuzev trznih centara i Komune(koja ima prostor za nepusace)Mozda ima jos negde(ne znam).Napravite odvojeni prostor za nepusace i sve u redu.
    Posto to niko nece ili ne zeli da uradi,bice potpuna zabrana.Imali ste vremena.
    Pozzz.

  • nisliski mohikanac

    23:58 // 17. 3. 2023.

    Ima li stvarno nekog ko zaista misli da drzava brine o gradjanima?Pa jos i evropa brine,zar stvarno to neko misli? Pa nas ugrozava ocajno zdravstvo i?

    • profesor

      10:27 // 18. 3. 2023.

      Ima. Ne mora niko da brine o tvom zdravlju ali može da brine o troškovima tvog lečenja, i to je dovoljan razlog da se zabrani pušenje u zatvorenom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: