Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 4. 7. 2022.

| Društvo

Anketom na gradskom sajtu Blačani biraju pevača za "Dane šljiva"

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dani šljive
Građani mogu popuniti anketu i izabrati izvođača na manifestaciji "Dani šljive"; Foto: Lj. M.

Ovogodišnja manifestacija "Dani šljive" Blace 2022. biće održana 19, 20. i 21. avgusta, a ko će u muzičkom delu nastupiti tokom manifestacije odlučuju građani koji mogu glasati na zvaničnom sajtu za svog favorita. Organizatori su predložili preko 100 izvođača zabavne i narodne muzike, među kojima su najpoznatija muzička imena iz Srbije i okruženja od Jelene Karleuše, Cece, Dragane Mirković, Ace Lukasa, do Riblje Čorbe, YU grupe, Kerbera, Bajage, Generacije 5.

Anketa se može popuniti do 6. jula, a u organizacionom odboru 20. po redu manifestacije ističu da je usvojen predlog programa i učešće potencijalnih izvođača, a da je na građanima da odaberu koga žele da slušaju u zabavnom delu programa.

Unazad nekoliko godina anketom na gradskom sajtu pokušavamo da uključimo građane u izbor potencijalnih izvođača i da na taj način oslušnemo njihove želje. Činjenica je da su na Danima šljive u Blacu nastupale mnoge najpoznatije zvezde balkanske muzike i da mnifestacija svake godine izaziva veliko interesovanje javnosti, a da je opština Blace ispunila skoro sva očekivanja građana što se iče izvođača. Svako ko želi, sa registrovanim mejlom može da glas za svog favorita – kažu u Organizacionom odboru.

Opština Blace je jedna od najvećih po proizvodnji šljive u čitavoj Srbiji sa oko 2, 5 miliona stabala ovog voća na svojoj teritoriji.

Srbija je treća u svetu, a Blace prvo u Srbiji po proivzodnji šljive pa je kako kažu nadležni, osnovni cilj lokalne samouprave i ove manfestacije da promoviše šljivu i što više mladih ljudi zadrži na selu, da ih osnaže i pomognu u nameri da se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a pre svega voćarstvom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Eva

    19:18 // 17. 7. 2022.

    Nemoj samo Generacija 5 i Đorđe David da pevaju, dojadiše više! Nema potreba da ih Čolić forsira! Ima mnogo boljih i jeftinijih pevača koje blačani žele da slušaju

  • Var tehnolog

    20:53 // 5. 7. 2022.

    Na listi nemate Dacica ! On je ,ubedljivo, najveci favorit ! Nije vazno sto ne zna da peva, voli covek !

  • Mina Antić

    23:54 // 4. 7. 2022.

    Šta li slave , cenu od 20 dinara, kao za višnje ili bez otkupa?
    Strašno!

    • Vladimir Petrovic

      12:59 // 17. 7. 2022.

      Uzas i katastrofu Srpskih vocara,trebalo bi izaci odmah i blokirati Srbiju celu i traziti od Vucica od sad svake godine po 500e po hektaru subvencije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: