Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 13. 7. 2021.

| Društvo

Anketom na gradskom sajtu Blačani biraju pevača za "Dane šljiva"

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dani šljive
Anketom građani biraju izvođače na ovogodišnjoj manifestaciji; Foto: Lj. M.

Ko će održati koncert na ovogodišnjoj manifestaciji "Dani šljive" u Blacu, odlučiće građani koji mogu glasati na zvaničnom sajtu ove opštine za svog favorita. Iz Opštine su predložili 12 izvođača - Jelenu Karleušu, Radišu Trajkovića Đanija, Tanju Savić, Marinka Rokvića, Ljubu Aličića, Daru Bubamaru, Danicu Crnogorčević, Anu Bekutu, Zoricu Brunslik, Bajagu, Tropiko bend i Kerber, a građani mogu i predložiti druge muzičare.

U organizacionom odboru 19. po redu manifestacije ističu da je usvojen predlog programa i učešće potencijalnih izvođača, a da je na građanima da odaberu koga žele da slušaju u zabavnom delu programa.

Naša zamisao je da uključimo građane u izbor potencijalnih izvođača i da na taj način oslušnemo njihove želje. Anketa će trajati desetak dana i svako ko želi moći će da da glas za svog favorita – kažu u Organizacionom odboru.

Na sajtu je anketa sa ponuđenim imenima, a mogu se predložiti i nova imena izvođača na mejl: [email protected].

Iz Opštine pozivaju sugrađane i pravna lica da se prijave za takmičenje u izboru najbolje šljivove rakije, uslov je da su poljoprivredni proizvođači ili da se bave proizvodnjiom alkohola, kao i da do 8. avgusta dostave uzorak od 2 litra rakije koja će biti predmet degustacije, a kasnije će biti podeljena učesnicima manifestacije.

Najbolju zlatnu rakiju u obe kategorije proglasiće reprezentativni stručni žiri koji će predvoditi profesor Ninoslav Nikolić sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, a organizator je za pobednike obezbedio vredne nagrade.

Opština Blace je jedna od najvećih po proizvodnji šljive u čitavoj Srbiji sa oko 2, 5 miliona stabala ovog voća na svojoj teritoriji. Srbija je treća u svetu, a Blace prvo u Srbiji po proivzodnji šljive te je kako kažu nadležni osnovni cilj lokalne samouprave da što više mladih ljudi zadrži, da ih osnaže i pomognu u nameri da se bave poljoprivrednom proizvodnjom i pre svega voćarstvom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tijana Kostić

    20:45 // 16. 8. 2021.

    Bilo bi lepo da na našoj poznatoj manifestaciji dovedu Djanija,Tanju,Karleusu,Daru i Kerbere.

  • Sanela Stoiljković

    19:43 // 19. 7. 2021.

    Tanja Savic

  • dz_abe

    23:35 // 13. 7. 2021.

    e a nekada je rambo amsdeus svirao u blacu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: