Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 7. 12. 2021.

| Društvo

Anketom na gradskom sajtu Prokupčani biraju izvođače za doček pravoslavne Nove godine

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Gradski trg u Prokuplju
Anketom na gradskom sajtu, Prokupčani biraju izvođače za srpsku Novu godinu; Foto: Lj. M.

Ko će zabavljati Prokupčane na Trgu topličkih junaka 13. januara za doček pravoslavne Nove godine, znaće se nako sprovedene ankete na gradskom sajtu. Građani mogu da biraju između "Galije", Alena Islamovića, Jelene Kostov i Elona Hendriksa i Danice Krstić i Elona Hendriksa.

Iz lokalne samouprave pozivaju građane da glasaju putem ankete koja je postavljena na gradskom sajtu Prokuplja, a gradonačelnik Milan Aranđelović ističe da će to biti skroman doček čija će organizacija, kako kaže, sa binom i ozvučenjem koštati oko million dinara.

Grad Prokuplje je po prvi put, otkad se u našem gradu obeležava doček srpske Nove godine na Trgu topličkih junaka, omogućio svojim sugrađanima da putem ankete izaberu izvođača koji će ih zabavljati 13. januara 2022. godine. Putem ankete Prokupčani mogu da glasaju za jedan od 4 predloga, do petka 10. decembra do 10 časova, kada će anketa biti zatvorena – rekao je Aranđelović.

Prvi čovek Prokuplja dodaje da će želje glasača biti ispoštovane, ali ostavlja mogućnost da dođe do eventualane izmene, ako izabrani izvođač odbije gostovanje zbog druge ponude.

U tom slučaju će prokupačku publiku 13. januara zabavljati drugi izvođač sa najviše glasova - dodaje gradonačelnik.

U Prokuplju se unazad dvadesetak i više godina ne obeležava doček Nove godine 31. decembra, već se slavlje i doček na Trgu obeležava 13 dana kasnije, kada se slavi pravoslavna Nova godina.

Inače, pešačku ulicu u centru Prokuplja tokom novogodišnjih i božićnih praznika krasiće novi ukrasi, zvezde padalice, prolazi u obliku srca, LED lančanici i druge dekoracije, a za nabavku male vrednosti za ovu novogodišnju rasvetu izdvojeno je oko million dinara iz gradskog budžeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Beriljac

    14:49 // 4. 1. 2022.

    Možda bi bilo bolje da se gradonačelnik i većnica za kulturu, baba Mica, oprobaju kao zabavljači. Prateće vokale da pevaju Frigo Laza i Peglja. Bila bi vrh žurka. I ostale bi pare. Posle svi u "nikad nije kasno"

  • milutin

    22:29 // 9. 12. 2021.

    Kakav idiotizam!!!!

  • Milos

    21:52 // 7. 12. 2021.

    Pa glasali smo i za resenje Trga za rekonstrukciju (cak i sa podzemnom garazom sto je naucna fantastika da Prokuplje moze da finansira tako nesto) i u nacrtu budzeta za 2022 nije ni predvidjen novac za rekonstrukciju Trga. Da nije zalosno bilo bi smesno. I zasto se niko od novinara ne bavi takvim temama? Dakle svesno nas lazu da ce Trg biti rekonstruisan. Tako da dzabe glasamo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: