Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 9. 1. 2012.

| Društvo

"Anonimni" Novica Jovanović

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac centar zima

 

U Leskovcu, ali i drugim mestima u okolini, niko ne zna ko je Leskovčanin Novica Jovanović, najveći poreski dužnik u Srbiji prema podacima koje je pre nekoliko dana objavila Poreska uprava.

Pokušaji novinara da proteklih dana saznaju bar neki podatak o Jovanoviću nije uspeo, ali se očekuje da, možda, uskoro ta enigma bude razrešena.

U Leskovcu, gde živi nekoliko lica pod imenom Novice Jovanovića, prema saznanjima novinara, počeli su da “preživljavaju pravi pakao”, jer im neprestano telefonom zovu nepoznata lica.

- Dva minuta pošto su mediji objavili da neki Novica Jovanović duguje oko 308 miliona dinara na ime poreza, telefoni su nam se usijali svima u porodici. Preseo mi je Božić jer sam svakom objašnjavao da nisam taj. Ne samo da ne dugujem državi nego nam nije isto ni srednje slovo” - priča imenjak i prezimenjak famoznog dužnika, koji se uspešno bavi porodičnim biznisom, a prenose Večernje novosti.

Na sajtu B92 objavljena je izjava jednog od Novica Jovanovića.

- Dođe mi da se pojavim na televiziji i kažem ljudima da nisam ništa skrivio. Bojim se da ne navučem neke razbojnike. Pomisliće da imam milijarde kada državi dugujem toliko para.

Svi građani koji su poslednjih meseci imali bliski susret sa sudskim izvršiteljima i to zbog značajno nižeg duga po osnovu neplaćene struje, komunalija ili baš poreza, teško mogu da shvate po čemu su to Novica Jovanović iz Leskovca i još mnogi drugih na dugom spisku dužnika prema Poreskoj upravi, imuni na prinudnu naplatu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: