Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 19. 3. 2014.

| Društvo

Ansambl "Oro" igra za Jovanino izlečenje

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Jovana-Zivkovic.jpg
Za Jovanino lečenje potrebno je 16 ampula, a jedna košta oko 3.500 evra;

Prihod sa godišnjeg koncerta ansambla "Oro", koji će u Domu vojske biti održan u petak, 21. marta u 20 sati, namenjen je kupovini skupih lekova neophodnih za lečenje Nišlijke Jovane Živković.

Ova dvadesetpetogodišnja devojka boluje od jedne vrste Hočkinsove bolesti protiv koje se bori već tri godine. Četiri ciklusa hemo-terapije, zračenje i tretman matičnim ćelijama nisu pobedili bolest, iscrpli su njen organizam i doveli do toga da sada ima svega 36 kilograma.

Konzilijum lekara Klinike za hematologiju Kliničkog centra u Nišu preporučio je terapiju monoklonskim antitelom, ampulama koje još nisu registrovane u Srbiji. Jedna košta oko 3.500 hiljada evra, a Jovani je, za prvi deo lečenja, potrebno čak 16, odnosno 56.000 evra.

- Bilo joj je bolje, pa se stanje opet pogoršalo. Sad i ne sme više na intenzivne terapije, nego su nam preporučili ove ampule. Već mesec i po dana ima temperaturu, krajem meseca su zakazane nove analize i od aprila moramo da počnemo terapiju, ne sme više da se čeka - kaže Jovanina majka Snežana.

Njene kolege iz Vojne bolnice, gde radi kao higijeničar, za pomoć su se obratile Ministarstvu odbrane, tako da će novčana pomoć stići i iz Ministarstva i Vojske.

Veliku akciju pomoći započeli su i prijatelji Jovaninog oca Bratislava koji kao blagajnik radi u niškoj železničkoj stanici.

Osim toga što su se neke njegove kolege odrekle dela svojih plata, uključili su se i u organizaciju koncerta ansambla "Oro".

- Bratislav je uvek tih i blago nasmejan, pa je malo ko znao da se u njegovom domu vodi bitka za život njegove ćerke. Sada kada znamo, ne smemo odustati. Jovana gleda u ovaj pokušaj kao u jedinu nadu - kaže Žarko Ristić, novinar Medija centra Železnica Srbije.


Oni koji žele da pomognu Jovani da prevaziđe bolest koja joj je prekinula školovanje i njenim roditeljima i 8 godina mlađem bratu nametnula tešku borbu, mogu uplatiti novac na namenski račun koji je njen otac otvorio u AIK banci 105-0000403907291-22.

Stotine učesnika na koncertu

Na godišnjem koncertu ansambla "Oro", koji se održava povodom Dana studenata Univerziteta u Nišu, više stotina učesnika će se predstaviti u 10 igara uz pratnju Velikog narodnog orkestra.

Kao gosti nastupiće etno-pevačka grupa "Niške devojke", Akademski hor "SKC-a" i kao voditelji - glumci Akademskog pozorišta.  

Ulaznica za koncert koncert "Oro" košta 200 dinara. Prodaju se na biletarnici Doma vojske svakog dana od 16 do 20 sati, na šalteru broj 3 železničke stanice i u prostorijama Studentskog kulturnog centra, pre podne u kancelariji broj 19, a po podne u prostorijama Ansambla "Oro".

Za one koji žele da dodatnim novcem pomognu Jovaninoj porodici da kupi ampule, biće postavljena kutija za dobrovoljne priloge.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • folklor

    17:04 // 19. 3. 2014.

    Dodjite na nas koncert i pomognite ovoj devojci. Svako moze biti na njenom mestu....zapamtite to...

  • dr Jakov Zlatar

    14:19 // 19. 3. 2014.

    Ajmo ljudi, pomozimo koliko možemo.Spasimo jedan život.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: