Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:43, 16. 5. 2014.

| Društvo

Niški hotel otvoren za spasioce iz inostranstva

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Spasioci.jpg
Jutros su na niški aerodrom sleteli spasioci iz Rusije (foto: Saša Đorđević)

Ruski spasioci koji pomažu ugroženima u Srbiji besplatno su smešteni u niškom hotelu “Aleksandar”. U gradskoj vlasti kažu da im nije ni bilo rečeno da spasiocima treba smeštaj.

Naime, Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je objavilo apel vlasnicima hotela u Nišu, Beogradu i područjima u blizini poplava da besplatno smeste spasioce iz inostranstva, a da prethodno nije ni obavestilo gradski Štab za vanredne situacije o takvoj potrebi.

- Danas sam bio sa predstavnicima Srpsko-ruskog humanitarnog centra, sa predtavnicima ruskog Ministarstva za vanredne situacije i Sektora za vanredne situacije MUP i nijednom rečju nije pomenut smeštaj ruskih spasilaca. Da su bilo šta rekli, svaki problem bi bio rešen - kaže načelnik gradskog Štaba za vanredne situacije Žarko Ranković.

Kako kažu u hotelu “Aleksandar”, gde već boravi devetočlana posada ruskog “iljušina” koji je danas sleteo na niški aerodrom sa 71 spasiocem, dogovor o smeštaju ovih specijalaca u tom niškom hotelu postignut je još juče.

- Predstavnici MUP-a pitali su nas za kapacitete i dogovorili smo se da im izađemo u susret. Pitali su za smeštaj 60 do 80 ljudi. Jutros je stigla posada ruskog aviona koja ne izlazi na teren, dok su ostali spasioci odmah krenuli prema zapadnoj Srbiji. Noćas se verovatno neće vraćati za Niš jer imaju mnogo posla u ugroženim područjima - kaže menadžer hotela “Aleksandar” Dejan Radovanović.

On dodaje da očekuje dolazak još 28 spasilaca iz Bugarske, mada postoji mogućnost da ne prenoće u Nišu, već da odmah i oni krenu ka zapadnoj Srbiji.

Inače, predstavnici ruskog ministarstva u ovom hotelu bili su smešteni i kada su 2012. godine pomagali u gašenju požara.


Niški hotelijeri nezadovoljni pisanjem medija

Nakon što se danas u lokalnim i nacionalnim medijima pojavila vest da niko iz Niša nije ponudio smeštaj spasiocima iz inostranstva, reagovali su niški hotelijeri i predstavnici gradske vlasti.

- Još jednom apelujemo na medije da pre nego to bilo šta objave, prvo provere - kaže David Stanojević, menadžer hotela “Tami Residence”.

On ističe da je i ovaj hotel prihvatio da primi spasioce, ali da je nakon obaveštenja da će biti provereno još nekoliko ponuda, stigao odgovor da je izabran drugi hotel.

- Svi smo postupili ispravno u ovoj situaciji, ali sad je zbog tuđe greške teško da se “operemo” - kaže Stanojević.

Ovim povodom reagovao je i direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić i rekao da će spasioci iz Bugarske i Rusije u “Aleksandru” imati pun pansion, a gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da će Grad pružiti svaku vrstu logističke pomoći koja je neophodna za nesmetan rad ovih specijalnih ekipa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    22:39 // 17. 5. 2014.

    to je zato sto imamo inertnog gradonacelnika kome dok neko ne podvikne i uputi u to sta treba raditi nije spreman da nista uradi!

  • Mega Staljin

    12:24 // 17. 5. 2014.

    Ugledajmo se na Novi Sad kad već ovde nije frka.

  • nenad

    09:35 // 17. 5. 2014.

    Nema koordinacije,nema umeca,nema inventivnosti. Nije nam receno- ne znamo nista o tome. Uzas. ZA BOLESNE POSTOJE BOLNICE,ZA LUDAKE LUDNICE,A ZA BUDALE NEMA NISTA,ZATO IH IMA SVUDA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: